lauantai 21. joulukuuta 2013

Imatra / Laatokan rannikkopuolustajien muistokivi

                                          Kolmas Nainen "Ote talon kirjasta"

Tänään alkaa lyhyt joululoma, mutta sitä ennen on vielä kerran pukeuduttava lempiasuuni pukuun ja pidettävä jopa lyhyt puhe. No ehkä kaikki jaksavat kuunnella sen, koska eipä ole todellakaan pituudella pilattu, kuten eivät ole olleet nämä viime aikojen postauksetkaan! Eikös joku semmoinen sanontakin ole, kuin lyhyestä virsi kaunisSamalla virsiteemalla mennään siis vielä tänäänkin täällä blogissa, koska ei näistä kaikista kohteista löydy kummemmin tietoa, vaikka halua olisikin...  

Useimmat Imatralaiset tuntevat Valtiohotellin välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Piponiuksen talon, missä toimii nykyisin Reino Ikävalkon nimen mukaan nimetty Veteraani- ja Lottamuseo. Meidän tuurilla paikka oli tietenkin kiinni, joten kuvasimme pikaisesti Williladyn kanssa museon pihamaan muistomerkin ja syöksyimme huitaisemaan kitusiimme Mannerheimin lempipöperöt eli Vorschmackit Valtiohotellin salonkiin. 
Laatokan rannikkopuolustajien muistokivi ja Bofors

Ennen pöperöitä tosin kuvasimme Laatokan puolustuksen perinneyhdistyksen pystyttämän muistomerkin Piponiuksen talon pihamaalla, mikä paljastettiin arvokkaalla tavalla 25.6.2001. Paikalle toi valtiovallan tervehdyksen silloinen eduskunna puhemies Riitta Uosukainen ja paljastuspuheesta vastasi kenraali Koho. Muistomerkki on pystytetty Laatokalla vuosina 1941-1944 taistelleiden veteraanien kunniaksi ja olennainen osa muistomerkkiä on taustalla oleva Boforsin ilmatorjuntatykki.
Muistolaatta
Museon ovensuussa oli veikeä sotilaspatsas
Museon turvallisuutta vartioi myös toinen tykki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita