torstai 19. joulukuuta 2013

Imatra / RjK13

                                            Tik Tak "Minne vaan"

Imatralla Pelkolan rajavartioaseman pihamaalta löytyy RajaKomppania 13 miehille pystytetty muistomerkki. Vastaavia olemme esitelleet jo useita, mutta koska ideamme on esitellä ne kaikki, niin tietenkin tämä saa esittelynsä. 
Panssariestekiveen kiinnitetty laatta Pelkolan rajavartioaseman pihamaalla

Olemmekin täällä blogissamme esitelleet melkoisen määrän viime sotiin liittyviä muistomerkkejä, mutta joitain on vielä jäljelläkin. Melkoisen paljonhan noita on ripoteltuna pitkin ja poikin Etelä-Karjalaa, mutta kohta ne ovat onneksi ohitse.... jotenkin tulee välillä olo, että toistan viikosta toiseen samoja asioita! Onneksi nämä loppuvat vaikkakin tuonne blogin loppupuolelle, kun palaamme takaisin Lappeenrannan kohteiden pariin, säästän vielä muutaman mielenkiintoisen kohteen. Sittenhän tämä produktio onkin ohitse joitain satunnaisia päivityksiä lukuunottamatta. Itsekseni pohdiskelin, että jos olisin ahkera, niin saisin urakan päättymään heinäkuussa. Todellisuudessa mennee pidemmälle syksyn puolelle, mutta katsellaan!
Muistolaatta

Niin, Pelkolan rajavartioaseman pihalta käväisimme Williladyn kanssa taannoin bongaamassa tämän RjK13 muistomerkin, mikä pystytettiin joukko-osaston miehiä kunnioittamaan Kaakkois-Suomen rajamieskillan sekä RjK13 perinnetoimikunnan  toimesta 10.6.1998, jolloin yksikön perustamisesta tuli kuluneeksi 57 vuotta. Muistomerkin kunnosta vastaa Rajavartiosto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita