maanantai 12. joulukuuta 2016

Kotka / Maailmannapa

Willimiehen elinalue on melkoisen rajoittunut. Lähes koko ikäni olen asunut Lappeenrannassa Kaukaan tehtaan savupiippujen varjossa. Opiskeluvuosina asuin viisi vuotta Joensuussa ja nuorempana pari kuukautta Englannissa. Siinäpä se meikäläisen elämänkaari ennen nykyistä asettumistani Joutsenoon Ahvenlammen rantamille. Tästä nykyisestä paikasta onkin muodostumassa loppuelämäkseni maailmannapani, joten pitäisiköhän minunkin hommata vastaava muistomerkki pihalleni edellisen rinnalle vai pitäisikö se pystyttää Kaukaalle, missä vierailen vieläkin säännöllisesti?   
Metsolan aikamiespoikien maailmannapa

Tämä Kotkan keskussairaalan läheisyydestä löytyvä vanha kivinen kilometritolppa on saanut 18.4.1988 kylkeensä muistolaatan Metsolan aikamiespojat ry toimesta. Pienenä sivuseikkana mainittakoon pieni kirjoitusvirhe laatan kaiverruksessa, mutta mitäpä näistä pikkuseikoista... pääasia, että yhdistys on laittanut muistomerkin pystyyn oman elämänsä keskipisteeseen. 
Vanha kilometritolppa uusiokäytössä

Sinänsä harmi, etten löytänyt tästä kohteesta sen kummempaa tietoa, koska muistomerkin idea ja aihe ovat sellaisia, että ne vetoavat ainakin minuun. Toivottavasti se luo merkitystä muillekin kuin alueella asuville ihmisille.
Muistolaatta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita