sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kotka / MS Vegan jääpotkuri

Nyt saa luvan riittää Kouvolan kohteet. On siis aika siirtyä toiselle paikkakunnalle ja jostain kumman syystä valitsin Kotkan! Valintaan ei ole mitään sen kummempaa syytä, mutta joskushan ne on nämäkin esiteltävä, joten heitetäänpä nyt joulukuun aikana jokunen kotkalainen kohde esittelyyn. Tarkoitukseni on siis esitellä paikkoja yhdestä Suomen suurimmista kaupungeista ja aion aloittaa melkoisen simppeleistä kohteista, jotka nyt vaan on jossain vaiheessa kuitenkin julkaista. Alkuvaiheessa on siis turha odotella mitään kovin kummoisia kohteita, vaan laiskuuttani esittelen kaikki helpot tapaukset ensin....
MS Vegan potkuri

Tällainen helppo kohde löytyy Kotkan ammattikorkeakoulun, entisen teknillisen oppilaitoksen pihamaalta, minne Suomen höyrylaiva osakeyhtiö on lahjoittanut MS Vegan vanhan jääpotkurin vuodelta 1955. Kyseinen muistomerkki on paljastettu teknillisen oppilaitoksen pihamaalla 23.3.1973, jolloin kyseinen oppilaitos täytti 75 vuotta. 
Muistolaatta potkurin juurelta teknisine tietoineen

Se on ainakin itselleni epäselvää, että sisältyikö lahjoitukseen jotain erikoisia syitä vai oliko kyseessä hyvää tarkoittava teko teknilliselle oppilaitokselle. Mistään juhlallisuuksista en myöskään löytänyt mitään tietoa.... joten jälleen lukijoilla on mahdollisuus kommentoida asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita