keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Viipuri / Kannasmuseo (vanha)

Alaikäinen juniorinikin pääsi testaamaan aseita

Viipuri on kaupunki, mikä merkitsee Willimiehelle paljon. Isäni puolelta omistan savolaiset sukujuuret Mikkelin kupeesta Anttolasta. Onneksi eivät tulleet tänne Lappeenrantaan suoraan Savosta vaan koukkaisivat Viipurin kautta tänne nykyiseen Etelä-Karjalaan. Ilmeisesti siinä matkalla karisi pahimmat savolaiset kieroutuneisuudet pois ja minusta tuli syntyessäni karjalainen. Äitini puolen suvun edustajat muuttivat tänne Lappeenrantaan Säkkijärveltä, joten lienen saanut jo verenperimänä ripauksen karjalaisuutta ja viipurilaisuutta. Se ilmeisesti näkyy, koska tykkään kierrellä enempi Viipurissa kuin muissa Suomen kaupungeissa, joissa hyvin harvassa on takana pitkä historia.
Näissä tiloissa museo toimi aikaisemmin

Lisäksi Viipurin sijainti raja-alueella, missä kaupunki on vaihtanut lukuisia kertoja omistajaa, kiehtoo minua. Tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä, mutta historian kautta peilaten, voi olla ettei kaupunki ole vielä viimeistä kertaa vaihtanut omistajaansa? Ehkä Willimies vielä joskus asuu Viipurissa ja asettuu omille henkisille juurilleen? 
Kesällä 2015 pihalla oli keskiaikaiset turnajaiset

Meno oli reipasta

Paikalla sai kokeilla jousiammuntaa keskiajan tyyliin

No, nyt on sitten kaikille selvää, että tämän päivän kohde sijaitsee Viipurissa. Pitää paikkansa, mutta toisaalta taas ei. Epäselvä kiertelevä vastaus johtuu siitä, etten kerinnyt julkaista tätä kohdetta aikoinaan, joten kerkesivät siirtää Viipurin kannasmuseon toiseen paikkaan. Siksi ajattelin esitellä kummatkin kohteet, vaikka tämä vanha onkin vaihtanut uuteen paikkaan Viipurin keskusta-alueelle.
Williladykin testaa asetta

Meikäläiselle tämä oli helppoa

Sujuu nuorisoltakin

Ilme on parasta

Nuorisomme nuorin ja vanhin löysivät yhteisen sävelen.....konekiväärillä

Kyseinen museo on venäläisen kirjailijan Bair Irincheevin oma yksityisesti ylläpitämä museo, missä tämä sotahistoriaan perehtynyt mies esittelee kannakselta löytämiään esineitä ja sotahistoriaa. Annetaan jälleen kuvien puhua puolestaan....tännehän ette enää pääse vaikka haluaisittekin. Onneksi museo on vain siirtynyt uusiin tiloihin. Siitä enemmin ensi kerralla ja siellä voitte toki vieraillakin....
Suomalaista tavaraa nähtävillä

Venäläisten käyttämä panssarikilpi, minkä takana lähestyivät suomalaisten asemia

Aseita on paljon ja niitä saa vapaasti kokeilla

Vanhoja propagandalehtisiä

Samoja kuin edellä

Surullinen ilmoitus kotijoukoille, sekin nyt museon seinällä

Melkoista tekstiä

Pilapiirros

joukkojen tunteisiin on yritetty vedota

venäläistä historiaa

Lentolehtinen kertoo hyvistä oloista....uskottavaa?

Karua historiaa

Tilat olivat melkoisen pienet

Muta ne oli hyvin laitettu esiin....
Tämä paikka on siis suljettu nykyisin ja museo on siirtynyt Viipurin keskustan entiselle kasarmialueelle. Seuraavalla kerralla siirrymme sinne...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita