maanantai 16. tammikuuta 2017

Viipuri / Vedenalaisen arkeologian museo

Ovesta sisään ja alakerrasta saa liput. Huomaa englanninkielinen mainos seinässä!!!

Nuorempana Willimies harrasti sukeltamista ja suunnitteli lomamatkoja Israelin Eilatiin sekä muihin maailman parhaimpiin sukelluskohtesiin. Kaikki tuo jäi haaveeksi ja sellaiseksi ne tulevatkin jäämään. Mikään ei olisi ollut hienompaa kuin löytää vanha laivan hylky ensimmäisenä ihmisenä maailmassa. Vielä kun tähän liittää mukaan arkeologian, mikä on historian tutkimisen kanssa lähellä sydäntäni, niin Viipurin linnassa pystyin yhdistämään nämä kaikki. Sieltä näet löytyi vedenalaisen arkeologian museo!
Lipunoston jälkeen kanuunan suuaukon suuntaan portaita ylös

Innoissani menin sinne Williladyn kanssa, mutta poistuimme kumpikin hivenen pettyneinä. Museo oli melkoisen pieni ja lisäksi paikallinen Tatjana piti huolta etten saanut kuvata rauhassa museon esineistöä. Kiellettyä se ei toki ollut, mutta jotenkin alkoi vaan ärsyttämään jatkuva kyttääminen. 
Portaikossa oli jotain neuvostolaivaston sankarijuttuja

Paikalla on useita vanhoja merenpohjasta nostettuja ankkureita

Kaikesta huolimatta sain kuvia ottaneeksi, joten laitetaan ne teidän lukijoiden nähtäväksi. Tämän ihmeempää en museon historiasta tiedä, joten antaa kuvien kertoa puolestaan....tälläkin kertaa. 
Pronssinen amiraali

Valokuvia venäläisten meriarkeologien toiminnasta

Nämäkin on nostettu merenpohjasta....Viipurinlahdelta

Havainnollistamista, kuinka laivat ennen tehtiin

Lukuisia maalauksiakin löytyi seiniltä

Näyttely oli kylläkin rakennettu hyvin

Hedwig Elisabeth Charlottan keulakoriste

Tämäkin museo on mielestäni nähtävä! Sehän onnistuu samalla kertaa kun käyt muissakin Viipurin linnan museoissa. Bonuksenahan voit vaikkapa kiivetä linnan torniin ja katsella upeita maisemia...

1 kommentti:

  1. Oho, onpas kiinnostava museo. Tuntuu, että meriarkeologiaa ei hirveän monessa paikassa esitellä kuin ohimennen eikä aina silloinkaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita