maanantai 20. helmikuuta 2017

Kotka / Kotkan kirkko

Nyt Willimiestä taas närästää.... on se vaan kumma kun mikään ei meinaa onnistua. Olen yrittänyt leppoistaa elämää myymällä omaisuutta Tori.fi sivustolla ja vuokraamalla kirpputoripöydän. Silti tavaraa jäi myymättä vaikka omasta mielestäni hinnoittelin tuotteet melkoisen halvoiksi. Nyt ei ilmeisesti auta muu kuin laittaa viimeisenä mahdollisuutena myymättömät kamat Toriin tarjolle ilmaiseksi. Ekoihmisenä en vaan haluaisi viskata niitä kaatopaikallekaan, koska on joukossa ihan uusiakin tavaroita. On se kumma, ettei kenellekään kelpaa?
Kotkan kirkko on upea ilmestys

Muutenkin olen järkeistämässä omaa talouttani monin eri tavoin. Kilpailutin vakuutukset ja sähkön, millä sain aikaiseksi liki tuhannen euron säästön vuositasolla. Tuohon päälle kun vielä kierrätän kaiken muovin, kartongin, metallin ja paperin, niin voisin ilmeisesti ilmoittaa jätefirmalle, ettei meidän ohitse kannata ajaa kuin muutaman kerran vuodessa. Tosin biojäte saa jatkossakin lähteä roska-auton matkaan, koska kompostoimaan en rupea. Joskus aiemmin tein sitäkin, mutta enää en jaksa innostua. Todennäköisesti osaavat tehdä multaa halvemmalla ja paremmin kuin minä, joten tässä en ryhdy kilpailemaan heidän kanssaan.
Sisäänkäynti on upea

Muutenkin tiedossa on lisää ekoilua. Toissapäivänä metsuri kävi katselemassa tontin puita ja kaataa kuukauden päästä viisi hemmetin isoa puuta tontiltamme. Siinä on sitten meidän huushollin lähivuosien polttopuut samalla kertaa, kunhan vaan pätkin ja halon ne. Niin ja pitäähän ne vielä laittaa liiteriinkin. Tässä sitä hommaa riittääkin sen lisäksi, että oksanrojua tulee aivan järkyttävä määrä. Mitähän niille tekisin? 
Kirkko on todella upea

Vaan nuo ovat minun elämäni pieniä onnistumisia, mutta jossain muuallakin on onnistuttu erinomaisesti. Ainakin Kotkassa, missä arkkitehti Josef Stenbäck suunnitteli 1800-luvun lopulla uuden uusgoottilaista tyyliä edustavan punatiilisen kirkon. Se on todella upea, mutta niin esimerkiksi Koiviston kirkkokin, mikä on saman tekijän kädenjälkeä. Tämä mies osasi kyllä työnsä hyvin.
Lasi-ikkunat ovat isoja ja arvokkaita

Kirkko on hyvässä kunnossa myös sisältä

Kotkan kirkko on ns. päätytornillinen pitkäkirkko, mihin mahtuu yli 1500 sanankuulijaa istumaan yhdellä kertaa. Pilarit kannattelevat kirkon lehtereitä, mihin mahtuu melkoinen määrä ihmisiä seuraamaan kirkonmenoja. Jos sanankuuleminen ei innosta, niin paikallaolija voi keskittyä katselemaan kirkon upeita lasimaalausikkunoita, joista kirkon sivuilla olevat kuusimetriset ruusuikkunat ovat upeimmat. Ne on näet kasattu yli 2000 lasinpalasesta. Siinä on riittänyt puuhaa kerrakseen. 

Kirkko otettiin käyttöön vuonna 1898 ja sen tornin huipulla on kunnostettu mekaaninen kello, koska sen korvannut sähköinen kello ei suostunut toimimaan. Nyt 54-metrisen tornin huipulla on laadukkaasti toimiva ajannäyttäjä, jos vaan silmillä erottaa viisarit. Ainakin tällaisella huononäköisellä tekee tiukkaa.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita