sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Sortavala / Raatihuone ja Leninin patsas

Willimies on viime aikoina kovasti miettinyt, että mitä ihmettä sitä kesänä kotosalla touhuaisi? Kuvausreissut vievät toki lukuisia päiviä kalenteristani, mutta pitäisihän sitä kaiketi jotain kotosallakin puuhastella. Autotallin maalaaminen ja polttopuiden pilkkominen nyt tulee ensimmäisinä mieleeni, mutta jotain muutakin pientä nikkarin hommaa pitäisi kehitellä. En vaan osaa olla koko kesää jouten. Yhtenä vaihtoehtona olen jopa miettinyt omaan akuuttiin rahapulaani kesätyöpaikan etsimistä. Kyllähän sitä joutaisi muutaman viikon tehdä palkkatyötäkin, jos sellaista sattuisi löytymään...
Raarihuoneen julkisivu

Tekemistä riittää

Se on kuitenkin varmaa, etten missään tapauksessa lähde mukaan Sortavalan entisen raatihuoneen entisöimiseen, vaikka se olisikin sellaista työtä mistä olisin aidosti kiinnostunut. Kaikki vanha ja sen kunnostaminen on lähellä sydäntäni. Jossain vaan menee raja, minkä ylitse en ole valmis loikkaamaan. Täällä olisi aivan liikaa ja etenkin liian pitkäksi aikaa työtä, mihin en ole valmis sitoutumaan. Tekemistä riittää ihan omasta takaakin, kunhan vaan aktivoidun.
Tuuliviirin vuosiluku? Otettiinko talo käyttöön 1882 vai 1885

Ei taida uusi maalipinta riittää

Silti toivon vilpittömästi, että tämä vuonna 1885 Frans Anatolius Sjöströmin suunnittelema rakennus kunnostetaan lähivuosina, jolloin siitä on vielä jotain jäljellä. Tämä rakennushan säästyi sodan tuhoilta, mutta ajan hammas sitä kuitenkin nakertaa. Viime vuosina rakennuksessa toimi kirjasto, mutta nyt on tiedossa lupausta paremmasta. Gogoljevin säätiö teki Sortavalan kaupungin kanssa sopimuksen rakennuksesta vuonna 2015. 
Talon seinässä on muistolaatta

He lupasivat kunnostaa rakennuksen vuoteen 2020 mennessä ja ilmeisesti siihe non tarkoitus sijoittaa joku museo. Toivon vilpittömästi hankkeen onnistuvan, koska lokakuussa 2016 vieraillessani Sortavalassa, mitään ei ollut tapahtunut. Lisäksi jos kunnostushanke alkaa ja etenee, niin mikähän mahtaa olla puutarhassa sijaitsevan Leninin veistoksen kohtalo? Jääkö se paikalleen vai kunnostetaanko rakennus pihapiireineen alkuperäisen näköiseksi? Seuraamme asian etenemistä tulevilla Sortavalan reissuillamme.
Puutarhassa on V.I.Leninin patsas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita