Willimies on viime aikoina parantanut omaa elämänlaatuaan monin eri keinoin. Olen hillinnyt sähköpostitulvaa siirtämällä yksityis- ja työelämän turhia sähköposteja sekä muita viestejä pois unsubscribe-toiminnolla. Nyt puhelimestani ei enää kuulu jatkuvasti kilkutusta uuden viestin saapumisen merkiksi. Samaa voin lämpimästi suositella kenelle tahansa. Muitakin toimenpiteitä olen ottanut käyttööni, kuten esimerkiksi K-Plussa ja S-mobiilisovellukset. Eipä tarvitse noitakaan kortteja raahata mukana. Muutokset ovat vielä pieniä, mutta aion tehdä jatkossa lisää muutoksia, joiden tarkoitus on vähentää itseäni ärsyttäviä asioita.
Lisäksi omassa taloudessamme aloitimme muovin- ja kartongin kierrättämisen, joten nyt roskapönttöömme ei ilmesty paljoakaan rojua, minkä hävittämisestä joutuisimme maksamaan. Tämä innostus sai alkunsa omasta ekohörhöilystäni ja kaiketi siihen vaikutti eniten nykyinen luonnon tila. Meret pursuavat muovia ja muuta rojua, mutta todellinen herättäjä oli kaiketi lukemani artikkeli, missä kerrottiin itselleni rakkaan Saimaankin saaneen osansa muovista! Pakkohan meidän on tehdä asialle jotain?
Kotkan pojat kaupungintalon edustalla |
Lisäksi maailman suurin talousmahti USA sai uuden presidentin ja liki ensitöikseen hän kiisti ilmastonlämpenemisen. Hei ja Come on! Ainakin jäätiköt sulavat ja täällä Joutsenossa talvet ovat lämpötilaltaan liki yhtä lämpimiä kuin kesätkin vaikka tälllä hetkellä pakkasia piteleekin. Tätäkään lienee turha kiistää. Aion siis jatkossakin tehdä ympäristöä hyödyttäviä ekotekoja, Trumpista välittämättä! Toki niistä pitää olla hyötyä myös omalle rahapussilleni.
Ympäristöteko voi toki olla muutakin kuin kulutuksen vähentämistä, kuten tämän päivän kohteemme esittää. Kyseessä on silmänilo, mikä on pystytetty Kotkan kaupungintalon eteen kaikkien kulkijoiden nähtäväksi. Kyseinen teos on Essi Renvallin Kotkan pojat, joka paljastettiin tuhat henkisen vierasjoukon läsnäollessa nykyisellä paikalla 28.7.1951. Mielestäni teos on yksi Kotkan upeimpia ja se soveltuu miljööseensä erittäin hyvin.
Sopii hyvin omalle paikalleen |
Patsashanke sai alkunsa Kotkan silloisen kaupunginjohtajan Lindgrenin aloitteesta. Vuonna 1947 veistokselle myönnettiin määräraha ja hanke nytkähti eteenpäin. Taiteilijaksi valikoitui Essi Renvall, joka teki tämän pronssisen ja kivisen teoksen kuvaamaan kasvua ja kehitystä Kotkassa.
Pronssista kauneutta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita