sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Hamina / Kreikkalaiskatolinen muistokappeli

Eilisen kohteemme edeltäjä sijaitsi aikoinaan tämän rakennuksen tienoilla. Paikalla siis kohosi Pietari - Paavalin mukaan nimetty kirkko, joka jouduttiin purkamaan, koska se oli vaurioitunut ja rappeutunut kärsittyään suurta tuhoa Haminan palossa. Lopullinen niitti kirkon purkamiseen oli päätös laajentaa kadettikoulun harjoituskenttää. Kirkon jäänteiden oli väistyttävä vuonna 1830.
Muistokappeli

Kirkon muistoksi rakennettu muistokappeli on vuodelta 1837, mutta siihen liittyvästä muistolaatasta minulla ei ole mitään tietoa. Hukassa on siis laatan hankkija, tekijä ja julkaisuvuosi.
Jyhkeästä aidantolpasta löytyy muistolaatta

Haminan ensimmäisen ortodoksikirkon muistolaatta

PS. Tähän muistomerkkiin päättyvät Haminan kohteiden esittely vähäksi aikaa, koska seuraavaksi ovat vuorossa lukijoiden minulle lähettämät kuvat. Niitä pitäisi riittää muutamaksi viikoksi, joten huomisesta alkaen siirrytään kohteisiin, joihin Willimies ei ole päässyt huonojen teiden tai muun syyn takia. Joukossa myös kohteita, joita en ole etsinnöistä huolimatta löytänyt. Näiden kuvien jälkeen seuraavat Haminan viimeiset kohteet.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita