tiistai 11. syyskuuta 2018

Hamina / Pesäpalloilija

Hamina ja Kouvola ovat pesäpallokaupunkeja. Haminakin pelaa tänä suvena Superpesistä ja Haminan palloilijat ylläpitävätkin kaupungin pesisperinteitä. Lajin huippuaika on kaiketi kuitenkin Haminassakin ohitettu, koska todennäköisesti uutta pesispatsasta pitää vielä odotella. Onneksi kaupungissa on jo sellainen, vaikka se onkin aivan vastaava kuin Kouvolassa, minkä olemme esitelleet joskus aikapäiviä takaperin.
Pesäpalloilija

Syy samankaltaisuuteen on se, että Pesäpalloilija-patsaasta on otettu kaksi valosta. Tämä nuorta pesäpalloilijaa kuvaava patsas on Onni Pursiaisen työ ja se on kokonaiskorkeuksineen noin 2,5 metrinen. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että taiteilija Onni Pursiainen käytti poikansa Oivan kasvoja! 
Poika valmistautuu lyöntiin....

Patsas paljastettiin nykyisellä paikallaan Lipputornin kupeella 2.6.1968, jolloin Haminan palloilijat täyttivät 40 vuotta. Patsaan lahjoitti Haminan kaupungille kauppaneuvos Onni Paavola ja johtaja Otso Paavola. Kaverit lienevät olleen melkoisia pesäpallon ystäviä?
Muistolaatta

Patsaan jalustaan on kiinnitetty pieni laatta, josta löytyy seuraava teksti:"Haminan Palloilijain 40-vuotisjuhlapäivänä 2.6.1968 lahjoittivat kauppaneuvos Onni Paavola ja johtaja Otso Paavola tämän patsaan Haminan kaupungille kiitoksen osoitukseksi sen Haminan nuorison sekä Haminan Palloilijain pesäpalloilutoimintaa kohtaan osoittaman myötämielisyyden johdosta.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita