perjantai 22. helmikuuta 2013

Lappeenranta / Holiday club Saimaa

Jassoo, aloitetaan taas videopläjäyksellä, mitä voi kuunnella tarinaa lukiessa. Esittäjänä Paleface ja vaikka laulu kertookin Helsingistä, niin aika nasevasti teksti osuu myös Rauhan alueen Holiday Club Saimaaseen.
                                               Paleface "Shangri-la"

Jep, palataan Rauhan alueelle ja sinne rakennetulle Holiday Club Saimaa hotellikylpylään. Tämä se onkin metka paikka ja ainakin Willimiehen rahapussille liian tyyris. No, pääsin käymään täällä työnantajan piikkiin viime syksynä kokoustamassa, jonka jälkeen pääsimme nautiskelemaan paikan antimista. Siika- ja lohirullat olivat hyviä ja tuli kaiketi ahnehdittua niitä vähän liikaakin. No, olivat ilmaisia, joten mikäs siinä oli pureskellessa?
Pääsisäänkäynnin takaa alkaa punainen matto ja sen jälkeen kannattaa pitää lompsasta kiinni! Rakennukset ovat sairaalan ajalta

Samalla reissulla totesin, ettei minun rahapussilla ole mitään asiaa tänne edes kylpylävierailulle, koska hinnat ovat melko suolaiset. Mutta eihän sen muiden riemua tarvitse latistaa, jos minä olen köyhä. Alueelta löytyy ravintoloita joka lähtöön, hulppeat konferenssitilat ja tietenkin kylpylä vesiliukumäkineen sekä katolle sijoitettuine savusaunoineen. Kaikkiin näihin hienouksiin voit tutustua Holiday Club Saimaan kotisivujen panoramakuvien ja valokuvien avulla. Muista myös kurkata panorama jäähallista, koska ainakin minä järkytyin verratessani sitä SaiPan kotihalliin Kisapuistoon. Missään muualla en ole nähnyt kreikkalaisia pylväitä jäähallissa!!
Savusauna katolla ja putkea pitkin kylpylään. Luksusta!

Alueelle on myös rakennettu viime vuosina paljon uudisrakennuksia ja purettu vanhoja sairaalarakennuksia, joten alueen hahmottaminen on ainakin minulle melkoisen vaikeaa. Lukuisat muutokset ovatkin muokanneet alueesta pohjoismaiden suurimman kylpyläkompleksin. Lisäksi alueelle on parhaillaan rakenteilla suuri ostoskeskus ja Angry Birds puisto, mikä lienee ainakin perheen pienimmille mieluisa. Lehtijuttujen perusteella alueelle on sijoitettu rahaa satakunta miljoonaa ja toinen mokoma ollaan vielä valmiita satsaamaan ennen alueen lopullista valmistumista. Mitähän nuo vielä keksivät?
Vanhaa ja uutta on alueella yhdistelty melko onnistuneesti...minun mielestäni

Muutaman kerran nyt kuvausmatkoilla siellä käyneenä ihmettelen vain alueen taloudellista kannattavuutta. Alue on kaikesta huolimatta melkoisen hiljainen tai sitten olen käynyt hiljaisina jaksoina paikan päällä. Toivon vilpittömästi alueelle menestystä, vaikka se ei taida meidän suomalaisten rahoilla enää pärjätäkään. Tarvitaan siis rikasta venäläistä väkeä, kuten vanhan sanatorion aikoina. Tietyllä tavalla historian pyörä on pyörähtänyt täyden kierroksen.
Vanha sairaalarakennus on saneerattu hotellihuoneiksi

Lisäksi vanhaa Rauhan sairaala-aluetta ympäröi parin sadan hehtaarin alueelle sijoittuva Saimaa Gardens, minne on tarkoitus rakentaa seuraavien reilun viiden vuoden aikana 600 pientalotyyppistä loma-asuntoa valmisteilla olevan golfkentän lisäksi. Nyt asuntoja on jo jonkun verran ja ainakin kaikkien valmiiden edustat olivat täynnä autoja, joten ilmeisesti lienevät käytössä. Toivottavasti vilkkaassakin, koska mielelläni kävisin paikan päällä kuuntelemassa maailmanluokan rock-yhtyeitä. Tähän mennessähän Saimaa Gardensissa on esiintyneet Scorpions ja ZZ Top Saimaa Open Air tapahtumassa. Täällä toivotaan jatkoa tapahtumalle.
Kylpylämaailman aktiviteetteja voi seurailla nahkasohvilta lasin läpi. Paremmat kuvat löytyy Holiday Club Saimaan sivuilta!

Kaikesta huolimatta olen luvannut viedä pojat kylpylään ja saunamaailmaan visiitille, kunhan bisnekset pyörivät niin, että jää joskus rahaa vähän takataskuunkin. Milloinhan tuo aika koittaa? Siltä varalta pitänee suorittaa pikaisesti samanlainen venäjänkielen oppikurssi kuin insinööri Sörsselsson tuossa alla olevassa viikonlopun piristyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita