tiistai 5. helmikuuta 2013

Lappeenranta / Sotilaan rukous

Tämän päivän kohteen nimi on melkoisen ajankohtainen. Kohteemme nimi on ”Sotilaan rukous”, mutta kohta Willimieskin tarvitsee jonkun korkeamman tahon rukouksia puolestaan. Olen aiemmin kertoillut, että ensi suven suunnitelmiin kuuluu moottoripyöräretki Itä-Karjalan alueelle Joensuulaisten Ilkka ”Iskä” Pirhosen ja Haverisen Pasin kanssa. Nyt retki on astetta lähempänä. Ostin nimittäin moottoripyörän, joten helpompi noiden kahden muun hurjan kanssa lähteä reissuun.


Onneksi tässä on aikaa harjoitella muutama kuukausi ennen reissuun lähtöä, ettei ihan kylmiltään tarvitse lähteä. Viimeisimmistä moottoripyörä kurvailuista onkin jo tovi vierähtänyt… Jännä nähdä kuinka homma lähtee sujumaan? Ainahan tässä hommassa on riski pitkään tai erittäin pitkään sairauslomaan. Toivottavasti näin ei vaan sattuisi. Mieluummin käyn terveenä töissä kuin makaan keskussairaalan vuoteessa pää paketissa ja muu kroppa kipsattuna.

"Sotilaan rukous" Joutsenon hautausmaalla

Joutsenon kirkon takana aukeavalta sankarihautausmaalta löytyy seuraava kohteemme. Kyseessä on kuvanveistäjä Eino Räsäsen punagraniitista valmistama Sankaripatsas  ”Sotilaan rukous”, mikä kunnioittaa isänmaamme antamaa uhria viime sotien aikana. Rukousasentoon kyykistyneen sotilaan takana on kätensä kohti taivasta kohottanut enkelihahmo. Patsaaseen on lisäksi kaiverrettu teksti Isänmaan puolesta 1939-1944.


Patsas sijaitsee Joutsenon sankarihautojen läheisyydessä ja se on paljastettu 15.5.1949 Joutsenon sankaripatsastoimikunnan aloitteesta.


Valitettavasti tämän enempää tietoa emme onnistuneet tästä löytämään, joten lisätietoja otetaan mieluusti vastaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita