lauantai 16. helmikuuta 2013

Lappeenranta / Polkupyöräkomppania

                                The Fabulous Thunderbirds "Tuff enuff" 

Osa lukijoista lienee huomannut blogin yläpalkkiin lisäämäni kohdekarttasivun. Liitin sinne kartan blogissamme esitellyistä kohteista. Vaiheessahan tuo on vielä, mutta pikkuhiljaa täydennetään se kohdilleen, kunhan keritään! Toinen uudistus minkä teemme tästä päivästä eteenpäin on musiikkivideoiden lisääminen. Tätä on meille esittänyt useat lukijamme, joten tästä lähtien saatte kuunnella Willimiesten valitsemaa musiikkia päivän juttua lukiessanne, jos haluatte.

Kolmantena uudistuksena tulee viikonlopun tarinoiden yhteyteen lisäämämme loppukevennys videon muodossa. Tätä eräs joutsenolainen lukijamme ehdotti ja meillähän ei ole mitään sitä vastaan. Toivottavasti teitä naurattavat samat asiat kuin meitä ja pidätte meidän musiikkivalinnoistamme? OK…näillä mennään!

Muutama kilometri Joutsenosta etelään Penttiläntien varressa sijaitsee paikallisen Lions Clubin kunnostama vanha suojajoukkona toimineen polkupyöräkomppanian asemat. Alueelle on helppo löytää ja parkkipaikkakin on. Lisäksi alueelta löytyy iso kyltti, missä on selitetty alueen historian taustaa.
Klikkaa kuvaa isommaksi ja lueskele alueen historiasta
Meidän onkin ihan turha laajemmin kertoa sotaväen toimista tällä alueella, mutta juoksuhaudat ja muut varustukset on kaivettu välirauhan aikana, jolloin pelättiin Neuvostoliiton yrittävän uudelleen vallata Suomi. Pääpuolustuslinja oli kauempana, mutta tänne ja muualle sijoitettujen suojajoukkojen tehtävä olisi ollut viivyttää vihollisen etenemistä parhaansa mukaan.
Et voi eksyä, koska paikalla on liikkumista varten valmis reitti
Miehistä niin väliä, mutta "munamankelit" piti saada turvaan

Hyökkäystä tänne ei koskaan tapahtunut ja vuoden 1941 aikana maailmanpoliittinen tilanne kääntyikin päälaelleen. Polkupyöräkomppania siirrettiin alueelta pois ja tilalle saapuivat 12.Divisioonan miehet, jotka valmistautuivat itse hyökkäämään täältä kohti itää. Siksi alueelle sijoitettiin myös divisioonan esikunta, jonka historiaan voit tutustua täältä.

Lopuksi lupaamamme loppukevennys. Jos katsotte/kuuntelette tarkkaan niin Uuno paljastaa yhden tulevan kohteemme...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita