torstai 7. helmikuuta 2013

Lappeenranta / Joutsenon veteraanipuisto


Joutsenon Veteraanipuisto
 Ei liene sellaista paikkaa Suomessa, missä ei kunnioitettaisi viime sotien veteraaneja. Näitä kohteita olen jo esitellyt lukemattomat määrät, mutta tässä yksi lisää. Kyseessä on Joutsenon Keskuskadun varrella sijaitseva Veteraanipuisto. Yksi vastaava puistohan on myös Lappeenrannassa, minkä tarina löytyy täältä. Mielestäni on hienoa, että tällaisia puistikoita rakennetaan. Täällä on helppo hiljentyä muistelemaan sukulaisia ja tuttuja sekä muitakin sotien veteraaneja, joiden panoksen ansiosta olemme saaneet elää itsenäisessä maassa.

                                 Sotaveteraani kertoo....

Mitkäpä parhaiten kuvaisivat suomalaisen veteraanin sitkeyttä kestää murskaavakin vihollisen hyökkäys  kuin Salpa-Linjan panssariestekivet? Näitä on tuotu Ravattilasta kolme kappaletta Veteraanipuistoon. Toivottavasti olemme ymmärtäneet oikein, mutta nämä kolme kiveä kuvaavat kotia, uskontoa ja isänmaata.  Näistä yhteen on kiinnitetty muistolaatta.

Laatassa lukee yksinkertaisesti:

1939 – 1945
Sotiemme Joutsenon veteraanit
Salpa-linjan panssarikivet Veteraanipuistossa

Veteraanipuiston kivet paljastettiin Joutsenon veteraanien toimesta 3.9.1994. Paljastamisen ajankohta liittynee 4.9.1944 solmittuun aselepoon, mikä päätti sotatoimet Suomen ja Neuvostoliiton välillä.
Veteraanipuiston muistolaatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita