sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lappeenranta / Hietamäentalo

    Kertooko "Pienen pojan elämää" enemmän isästä vai Willipojusta?  

Tänään oli Willimiehellä loisto- ja inhokkipäivä samalla kertaa. Heti aamusta piti pukeutua lempiasuuni pukuun! Puku päällä pamppailin sitten Lauritsalan kirkkoon Willipoju Samin rippijuhliin. Pari tuntia kestäneiden menojen jälkeen oli vuorossa kahvitteluhetki Lappeen vanhassa pappilassa tai tarkemmin ravintola Ruustinnassa. Mukavassa seurassa hörpittiin sufeet ja muutama kakkupala, minkä jälkeen olikin vuorossa kolmen Willimiehen yhteinen saunailta rantasaunalla. Mitäs, hieno ja arvokas juhlapäivähän tuo oli…

Nyt kun ilta jo hämärtää ja päivän kiireiset riennot ovat ohitse, on lyhyen postauksen vuoro. Aluksi kuitenkin mainitsen, että blogin yläpalkkiin on lisätty Willimies Toursin Venäjän matkasta kertova sivusto. Hätäpäissäni lisäilin sinne eilisehtoona muutaman rivin tekstiä ja tänä aamuna vielä kartankin. Käy kurkkaamassa sitä myös matkamme aikana, koska Willilady on luvannut päivittää sitä säännöllisesti reissun aikanakin. Muutenhan reilun viikon mittainen kirjoittelutauko tekee hyvää minulle ja teille lukijoillekin….arvelisin?
Hietamäen talossa oli kenttäsairaala kesällä 1941

Mutta siirrytään päivän kohteelle. Viime viikolla suorittamani Joutsenon kuvausretken antimilla jatketaan ja esittelyvuorossa on jo ties kuinka mones sotilassairaala Joutsenon alueelta. Itse muistolaattaa en kuvannut, koska rakennus on nykyisin yksityisomistuksessa. Tyydyin nappaamaan James Bond tyyliin valokuvan talosta vähän kauempaa tien laidasta. Kyseessä on ns. Hietamäentalo Haukilahdentien varrella, missä suomalaiset sotilaat saivat hoitoa jatkosodan hyökkäysvaiheen aikana kesällä 1941.


Mitäpä sitä muuta voisi tästä kertoa? Ei mitään…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita