tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lappeenranta / Ladojen maahantuontikeskus

                            Jope "Back to paradise"

Nythän tästä alkaa tulla tapa! Ai mistä? No tietenkin siitä, että julkaisemme vanhoja valokuvia mitä emme koskaan aikoneet pläjäyttää jakeluun. No taas mennään ja vuorossa onkin Willimiehen nuoruusvuosien työpaikka, mistä ensi kertaa sain aikamiehen palkkaa. Se oli sitä aikaa, kun rahaa sai vielä säästöön. Nythän nuo tuntuvat valuvan sormien läpi mikä minnekin… Se on kyllä totta, että täällä maksettiin kunnon liksat, vaikka Konelan venäläiset pamput olikin melkoisia epeleitä.
Valitettavasti kuva ei tee oikeutta rakennuksen koolle...se on jättimäinen ja autio!

Jep, täällä Willimies työskenteli kesät 1979 ja 1980 tienaamassa rahaa… vanhoja kunnon markkoja. Tämä paikka on melkoisen merkityksellinen muutenkin, koska aikoinaan kaikki Suomeen tuotavat Ladat tulivat maahamme tänne Raipon jakelukeskukseen, missä niihin vaihdettiin lukemattomia osia, koska muuten ne eivät olisi täyttäneet Suomen lakia. Minun tehtäväni oli ajaa isolta kentältä Ladoja yksi kerrallaan ruostesuojattavaksi. Arvelisin, että työurani aikana olen ajanut noin 3000 Ladaa, joten ei liene ihme etten ole koskaan innostunut ostamaa mokomaa p***akasaa itselleni.
                           Lada - vuoden auto, joskus jopa kahden!

Duuni oli rankkaa, koska tehtäväni oli hakea auto valtavalta kentältä ja ajaa se linjastolle, jotta pojat pääsivät niitä massaamaan. Eli ensin juostiin autolle, sitten kiroiltiin kun ei startannut ja lopuksi pyhän hengen avulla ajoin ne ruostesuojattavaksi. Olihan tuo melkoinen työpaikka pojanklopille, joka oli kesätöiden aikaan 13- ja 14-vuotias. Vaan ei hätää, alue oli suljettu, joten siellä sai ajaa autoja työkseen, vaikkei muuten edes mopoa saanut ajaa. Siksipä työmatkat pitikin kulkea ystävällisten työkavereiden seurassa.
On tämän kautta tuotu muitakin automerkkejä....viimeksi Kia merkkisiä


Nyt tämä valtava rakennus, lieneekö Lappeenrannan suurin, on tyhjillään. Täällä riittäisi urban explorer miehille sarkaa! 

3 kommenttia:

 1. Jos oli halli valtava, niin valtava oli myös kenttä, jolla autot odottivat. Se oli itse asiassa aika komea näky, kun iso kenttä oli täynnä autoja.

  VastaaPoista
 2. Saattoihan tuo olla, jos vaan olisi ollut aikaa ihastella! Juoksujalkaa tuolla piti mennä....

  VastaaPoista
 3. Tuttu kesätyöpaikka 80-luvun puolivälissä :)
  Olin eka kesänä pihalla suojaamassa penkkejä jätesäkeillä ja pakkausteipillä ja toka kesänä puunaamassa ladoja. Yhden aidan takana oli "pikkasen" hienompia autoja: Trans ameja ym. Niitä oli kiva välillä käydä ihastelemassa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita