lauantai 13. elokuuta 2016

Hamina / Kurjet

                                                Esko Rahkonen "Kurjet"


Viimeistä edellinen lomapäivä menossa ja jotensakin tuntuu ahdistavalta. Nyt alkaisi olla aika kääntää unirytmit kohdilleen, koska kohta on herättävä taas viimeistään kello 7.00 aamusella. Eellisestä kerrasta lieneekin kulunut jo tovi... Muutenkin tuntuu, että monet työt mitkä piti saada kesällä tehdyiksi, odottavat vielä tekijäänsä. No, pitänee suorittaa ne työpäivän jälkeen. Kai sitä tuolloinkin jotain saa aikaiseksi?
Näkymä kirjaston edustalle

Blogia yritän päivittää tulevan syksyn ja talven aikana mahdollisimman useasti, mutta päivittäiseen bloggaamiseeen tuskin kykenen tai mistäs sen nyt etukäteen tietää. Teemaksi olen nyt valinnut kohteiden esittelemisen aihepiireittäin ja niistä seuraavaksi valitsin eläinaiheiset kohteet. Jätän siis vähäksi aikaa talojen seiniin kiinnitetyt muistolaatat myöhempään ja esittelen ensimmäisen eläinaiheisen kohteen. Muistutuksena lukijoille, että onhan niitä melkoisesti esitelty aiemminkin....
Ulf Tikkasen Kurjet-veistos

Aloitetaan Haminan kirjaston edustalta ja esitellään sieltä löytyvä Ulf Tikkasen Kurjet-veistos. Kovinkaan paljon tietoa kyseisestä veistoksesta en löytänyt, mutta teos on tehty vuonna 1956 ja se on alunperin paljastettu Haminan Yhdyspankin konttorin avajaisissa. Onko pankki lahjoittanut teoksen kaupungille ja uusi omistaja siirtänyt sen nykyiselle paikalleen, on minulle täysi mysteeri. Tähän Haminan paikalliset asukkaat osannevat antaa minulle lisätietoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita