torstai 10. toukokuuta 2012

Lappeenranta / Stefan Lindforsin "Kuutiotalo"


Tänään tehdään Willimiehen jäljillä blogissa ensimmäinen visiitti Kanavansuun asuinalueelle. Tältä alueelta  löytyy kaikenlaista mielenkiintoista,  mutta aloitetaan alueeseen tutustuminen melko uudella kohteella. Vaikka kysymyksessä onkin ”Lappeenrannan historiaan” keskittynyt blogi, niin kyllähän poikkeukselliset ja ennen kaikkea ainutlaatuiset kohteet pitää tuoda esille.


Kyseessä on Lappeenrannan asuntomessuille valmistunut rakennus. Kanavansuun Kanttarinkadulle pystytettiin asuntomessuille vuonna 1999 melkoista huomiota saanut talo. Voisi kai lisätä, että kritiikkiä oli melkoisesti puolesta ja vastaan..

Stefan Lindforsin "Qubico" vuodelta 1999

Tämän rakennuksen suunnitteli Stefan Lindfors ja hänen tavoitteensa oli valmistaa talo, joka olisi hinnaltaan huokea, toimiva ja kaikki mukavuudet sisältävä. Lisäksi tavoitteena oli sarjatuotanto kyseiselle rakennuskonseptille, mutta jostain syystä idea toteutunut?

Rakennuksen  ulkomuoto on todella persoonallinen. Asuntomessujen aikaan Willimieskin vieraili talossa ja muistan kuinka ihastuin siihen. Talosta löytyy kattoterassi ja sisätilat ovat avarat. Ulkokuori oli aluksi muovipintainen, mutta nyt se on muunnettu vaakalaudoitetuksi. Rakennuksen pihalta nousee portaat suoraan kattoterassille ja asuntomessujen aikaan sieltä oli kaunis näkymä pihamaalle, mikä oli täynnä auringonkukkia. Nyt pihamaa on muutettu perinteisemmäksi.

Videon alkuperäisestä rakennuksesta voit käydä kurkkaamassa täältä. Lisäksi Stefan Lindforsin kotisivuilla hän esittelee uransa keskeisiä merkkipaaluja ja kuva alkuperäisestä ”kuutiotalosta” löytyy täältä.

Jokainen voi itse päättää, onko rakennus näkemisen arvoinen vai ei? Willimiehen mielestä talo on kerrassaan upea ja samalla ainutlaatuinen. Toista samanlaista ei ole.

2 kommenttia:

  1. Tämä talo jäi harmittamaan suuresti (ainoat asuntomessut jossa jäi käymättä) Minusta se on omalla tavallaan merkkipaalu rakennussuunnittelussa (käkikellotalojen kanssa) Ehken nyt muovista niin kauheasti piittaa rakentamisessa, mutta silti tämä talo viehättää suuresti.

    Eikös tätä nimenomaista taloa mediassa aikoinaan legotaloksikin tituleerattu?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuosta legotalon nimeäkin käytettiin. En vain viitsinyt laittaa otsikkoon, koska yhden legotalon jo aiemmin esittelin

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita