lauantai 19. toukokuuta 2012

Lappeenranta / Keväthyppyjä ja raivoa


Tänään on kaikki mennyt pieleen. Raivokäyrä hipoo korkeinta lukemaa ikinä! Lienee paikallaan selittää muutamalla sanalla. Ensiksi eilisiltana hajosi tietokoneen ulkoinen kovalevy, mutta onneksi sain yöllä pelastettua valtaosan sinne laittamistani valokuvista ja työhommista. Eli epätoivo vaihtui puolittaiseen onnistumiseen. Tänään sitten lähdettiin poikien kanssa aamulla kuvausretkelle ja mitä hittoa tapahtuikaan? Kuvauskohde oli kadonnut.


No lopulta erilaisten säätämisten jälkeen löydettiin Voisalmen koulun pihalta kirmaava vasikka, vaikka olinkin varma että se on Tyysterniemenkoulun pihalla. No ovat sitten siirtäneet tämänkin veistoksen ”Keväthyppyjä” Voisalmen koulun pihalle. Onneksi löydettiin sentään.

Pronssinen veistos on Antti Louhiston tekemä ja vuodelta 1967. Ilmeisesti se kuvaa koulun oppilaiden tuntoja parin viikon päästä, kun ansaittu kesäloma pukkaa päälle. Pääasia, että kohde löytyi ja saadaan esitellä se kaikille lukijoille.

Antti Louhiston "Keväthyppyjä" vuodelta 1967

Paluumatkalla kotiin kuvattiin vielä toinenkin kohde, kun poikien silmiin sattui katutaiteilijoiden tekemä(taas) SaiPa-aiheinen maalaus rakennustyömaan suojaseinässä. Willimiestä lämmitti kovasti tuo teos, koska SaiPan kannattajien yhdistys Willimiehet.net on esillä keskeisellä paikalla.

Aina tukena....asiaa! Willimiehellä on jo kausikortti maksettuna ensi kaudelle.
No retkeltä tultiin sitten kotio ja siitä alkoi taas melkoinen härdelli. Willimies Saku oli suorittamassa kansalaisvelvollisuuttaan tiskaamista, kun hän rupesi valittamaan sukkien kastuvan. Aluksi naureskelin, että hittoako lotuat sitä vettä lattialle. Sitten huomasin, ettei tämä nyt ihan normaalia ole, kun lammikko vaan kasvaa suuremmaksi. No tiskaus seis ja tutkimaan asiaa. Selvisi, että keittiön viemäri on tukkeessa ja tulvii vanhasta astianpesukoneen poistorööristä.

Oli pakko soittaa paikalle Kantolan kiinteistöhuoltoliikkeeseen päivystäjälle ja kaveri tulikin paikalle pikana. Saatiin röörit auki ja taas homma toimii. Pakko kehua, että nyt oli asiakaspalvelu kohdallaan. Kiitokset! On vaan mennyt tämä päivä niin ketuille, että näinköhän vielä leijonatkin saavat kuonoonsa. Tätä kun kirjoittelen erätauolla niin Venäjä on 4-1 johdossa. Saas nähdä kuinka käy?  No SaiPan kausi onneksi alkaa jo elokuussa harjoitusotteluilla.

Nyt vaan jännittää, että mitä hiton haavereita tässä vielä tänään sattuukaan?1 kommentti:

  1. Ajattele positiivisesti: kun keskittää kaikki pieleen menot yhdelle päivälle, saa elellä pitkät tovit ilman mitään hankaluuksia!

    Ja tuo keväthyppely voisi käsittääkseni kuvata aivan yhtä hyvin oppilaiden tuntojen lisäksi myös opettajien tuntoja. Sikäli mikäli olen oiken joidenkin tuttavapiiriini kuuluvien opettajien kommentteja oikein ymmärtänyt.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita