tiistai 22. toukokuuta 2012

Lappeenranta / Malediivit

Willimies alkaa olla lomatunnelmissa. Tarkistelin muutama päivä takaperin lomakohteiden hintoja ja taitaa jäädä unelmaloma Malediiveilla taas haaveeksi. Kehtaavat pyytää lähes kolme tonnia lentolipuista ja  hotellihuoneesta. Polttakoon muut tuolla Intian valtamerellä nahkansa, koska eihän minua oikeastaan tuollainen löhöloma kiinnostakaan. Willimies pysyy kotona Lappeenrannassa, vaikka loman alkajaisiksi Suomenlahdelle Haapasaareen lähteekin. Siellä ei malta montaa päivää olla, koska täytyy aloittaa hillitön treenaminen elokuuta varten. Lisäksi saattaa hellelukemat Lappeenrannassa rikkoutua 50 päivää peräkkäin, niin kuin viime- ja toissasuvena, joten miksipä lähteä etsimään sadetta noinkin kaukaa?Esittelenkin siis oman lomakohteeni – Lappeenrannan Malediivit. Nyt siellä takuulla  joku hieraisee silmiään, että mitä tuo taas kirjoittelee omiaan! Tottahan se on kuitenkin. Lappeenrannasta löytyy paikka nimeltä Malediivit, vaikka se ei ehkä ihan kaikille tuttu olekaan. Ilmeisesti kyseessä on paikallisten lintubongarien kehittelemä nimitys paikalle? Ääh, en siis tiedä. Hittoako tuota kiertelemään.

Köyhän miehen Malediivit
Hyvä ystäväni(ei ole suostunut palkattomaksi assistentiksi), joka harrastaa lintujen bongausta, kertoi meille tästä paikasta. Huhuja olin toki kuullut aiemminkin, mutta on vaan jäänyt käymättä jostain syystä. No nyt sunnuntaina käytiin poikien kanssa kuvaamassa paikka ja pakko sanoa, että vesi on kuin Malediivien lomaesitteessä. Väri on sama ja suorastaan houkuttelisi uimaan. Tälle rannalle ei vain ole vapaata pääsyä tavalliselle tallaajalle.
Altaat ovat paikallisen kalkkitehtaan Nordkalkin saostusaltaat ja veden sekä kalkkikiven symbioosi saa veden muuttumaan turkoosin siniseksi. Metka ilmiö kaiken kaikkiaan. Tuonne kun pystyttäisi lomamökkejä ja rantabaareja lepolasseineen, niin minähän olisin tuolla kaiket kesät. Hinta on lisäksi paljon halvempi kuin oikealla lomalla, joten lomakohde sopii vähän köyhemmillekin, kuten Willimiehelle.
Jos kohde kiinnostaa, niin alueelle pääsee Hanhijärventien kautta. Tienviitassa lukee paloharjoittelualue ja sieltä löytyy portaat lintubongarien torniin. Sieltä voit katsella turkoosia vettä ja Willimiehen tavoin haaveilla oikeista Malediiveista.

Willimiehen treeniportaat Malediiveilla

Lappeenrannan palokunnan harjoittelualue

4 kommenttia:

 1. Tuolla sitä on tullut harjoiteltua erilaisten palojen sammuttamista.

  VastaaPoista
 2. Nahkansa voi tosiaan polttaa paljon halvemmallakin:
  http://www.myyjaosta.com/1524909/Myydaan+kotisolarium+Tampere+Pirkanmaa+Kodin+sekalaista

  Tuo oli tosi mielenkiintoinen juttu, tuo veden ja kalkkikiven liitosta syntyvä turkoosi väri. Selittänee jossain määrin myös monen rantalomakohteen kauniin veden värin.

  VastaaPoista
 3. Hei, löysin googlen kautta blogisi ja tämän merkinnän. Sinulla on niin hyvät kuvat alueesta, jossa harjoittelimme koirien kanssa raunioilta "ukkojen" etsimistä, että laitoin linkin blogiini. Kerro jos haittaa, niin poistan sen.

  (En edes tiennyt että siellä ylhäällä on tuollaisia altaita! Wau! :-o )

  VastaaPoista
 4. Taija, mukavaa että löysit Willimiehen sivuille. Linkittäminen on ihan OK.

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita