keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kuokkala / Kurkiveistos*

                                              Peer Gunt "Wake me up"

Melkoinen viikko menossa. Työt pärähtivät käyntiin ja olo onkin sen mukainen. Uutta ja vanhasta päivitettyä tietoa on kaadettu niskaan ohan huolella. Aikaa kaiken omaksumiselle ei ole hirveästi, oikeastaan ei ollenkaan. Toki opetusalan ammattilaisena homma hoituu, eikä pahempia munauksia ole vielä osunut kohdalle. Voitte olla varmoja, että niitä on vielä tulossa! Muutenhan aika on mennyt töitä tehdessä myös iltaisin.....lienen liian tunnollinen hoitamaan minulle annettuja töitä. Niinpä tämä blogin päivittäminen on taas muutamaksi päiväksi jäänyt tekemättä. Ehkä tähän hommaan löytyy taas kohta uudenlainen tatsi, koska nyt tämä tuntuu vähän pakkopullalta.
Kurkiveistos löytyy Kuokkalasta tämän hotellin pihamaalta

Valokuva-arkistooni on reissuiltani kertynyt melkoinen määrä kuvattuja kohteita, joista monet ovat sellaisia, mistä en tiedä yhtään mitään. Näistä on vähän vaikea kertoa, mutta koska tavoitteeni on esitellä KAIKKI kohdealueen merkittävät kohteet ja muistomerkit, niin pakkohan se on nämäkin josain vaiheessa laittaa kaikkien nähtäväksi. Älkää olko huolissanne, kyllä niitä merkittäviä kohteitakin on tulossa vielä runsain mitoin. Sitä ennen vain julkaisen nämä eläinaiheiset kohteet Internetissä teidän nähtäväksenne.
Tuntemattoman tekijän veistos lentoon lähtevistä kurjista

Nyt on sitten vuorossa Kurkiveistos entisestä Kuokkalasta, nykyisestä Repinosta. Kyseessä on paikallisen hotellin edustalla sijaitseva veistos, minkä ohitse tuli sandaalit jalassa tallattua ohitte lomareissulla. Valitettavasti tästä lentoon lähteviä kurkia kuvaavasta veistoksesta ei ole mitään tietoa. Venäläiseen tapaan jalustaan ei tekijä ole vaivautunut omaa nimeään kaivertamaan. Sen verta komea tuo kuitenkin on, että olisi mielestäni kannattanut nimi survaista patsaan kylkeen.

Päivitys 21.8.2016

Blogin lukijat ovat olleet ahkerana minua informoimassa tästä kohteesta. Jopa kaksi kommenttia on juttu saanut osakseen ja ajattelinkin laittaa tiedot tänne päivityksenä. Kyseinen hotelli, minkä pihamaalta löytyy kurkiveistos, on nimeltään Repinskaja. Hotelli on monelle suomalaiselle tuttu 1970- ja 1980-luvuilta. Silloin kyseinen hotelli oli toinen "luvallinen" hotelli turisteille Karjalan kannaksella. Noilla reissuilla moni onkin nähnyt kurkiveistoksen, minkä tekijäkin on nyt tiedossa. Kyseessä on taiteilija nimeltä L.G.Magiljevskij. Kiitokset kommentoineille.

2 kommenttia:

  1. morjesta! tekijä on L.G Magiljevskij. lähde täs: http://terijoki.spb.ru/g2/main.php?g2_itemId=172110

    VastaaPoista
  2. Pyöreen tornin hämärä18. elokuuta 2016 klo 11.38

    "Toivottavsti palaatte tänne kuten vieressä olevan veistoksen kurjet..." (Lomamatkat Oy:n edustaja odottaessamme bussin lähtöä takaisin Suomeen rantalomaviikon päättyessä elokuussa 1981).

    Takana oleva hotelli "Repinskaja" oli toinen niistä Terijoen rannikolla olleista lomakohteista, joka vastaanotti suomalaisturisteja 1970 - 1980-luvuilla. Toinen oli vanhalla rajalla Ollilassa (Solnetshnojessa) sijaitseva täysihoitola "Dyynit",joka taisi olla valmistunut jo 1966, eli alkoi ottaa suomalaisia vastaan kai heti valmistuttuaan. Hotelli "Repinskaja" valmistui 1973, ja edusti sen ajan huippua (mitä nykyisin osin ränsistyneestä siipirakennuksesta ei uskoisi). Hotellissa oli mm. auditorio, niin siellä länsipään siivessä nimenomaan. "Repinskaja" oli NL:n ammattiliittojen (VZSPS:n) hotelli, mikä näkyi Suomesta matkustettaessa lähinnä siinä, että neuvostoliittolainen matkanjärjestäjä ei ollut Intourist kuten yleensä vaan VZSPS. Nämä kaksi majoitusliikettä olivat myös ennen Viipurin hotelli Druzhban valmistumista ainoat paikat, missä suomalaisilla oli mahdollisuus majoittua ns. luovutetulla alueella.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita