lauantai 24. syyskuuta 2016

Iitti / Radansuun kartanohotelli

Eilen oli työpaikan TYKY-ilta, mutta minähän olin tietenkin katsomassa SaiPan peliä Kisapuistossa. Voittohan sieltä tietenkin tuli, mutta nyt vaan ihmetyttää, että missä ihmiset ovat? Ei kai kaikilla voi olla minun tapaani hillot lopussa? Säälittävät 2700 ja risat katsojaa vaivautui paikan päälle....eikö SaiPan menestys kiinnosta ennen keväisiä play offeja? Jo on aikoihin tultu, jos täällä Kaakon kulmalla odotetaan mitalipelejä ja muut pelit katsellaan kotisoffalta jos sieltäkään. Eipä ole montaa vuotta takaperin, kun nämä lukemat jotenkin olisi voinut hyväksyä, mutta että nykyisin? Melkoisesti taitaa Meidän Poikien tukijoukoissa oli glory huntereita!
Radansuun kartanon päärakennus

Samanlaista asennetta tarvittaisiin myös Iitin Radansuussa, missä paikallinen historiallinen miljöö seisoo tyhjillään....tai ainakin se oli tyhjä kun vierailimme paikan päällä loppukesästä. Reilulla miljoonalla eurolla tästä saisi itselleen luxus-kodin, minkä lähellä olisi erilaisia palveluita ja aktiviteettejä. Valitettavasti taitaa olla, että tälle paikalle voi ennustaa vain huonoa tulevaisuutta, koska majoitus- ja ruokailupalvelut kaukana pääteistä ei ole hyvä menestyskonsepti suomalaisille matkailijoille.
Upean päärakennuksen seinästä löytyy muistolaatta

Sen sijaan tämä miljöö innosti Williladya ja kotimatkalla sainkin kuunnella lukuisia ideoita, kuinka hotelli nousisi menestykseen meidän johdollamme. Valitettavasti, vai pitäisikö sanoa onneksi, tämä kiinteistö lähes puolen kilometrin rantaviivalla on meille liian kallis. Sen sijaan vuosien varrella tämä kiinteistö on rakentamisestaan vuonna 1856 tähän päivään nähnyt muutakin toimintaa.
Muistolaatta

Ainakin talon seinään on 24.9.1999 kiinnitetty Huoltokoulun henkilökunnan toimesta muistolaatta, missä kerrotaan paikan sotilaallisesta toiminnasta vuosina 1944-1946, jolloin paikalla sijaitsi Huoltokoulu ja sen jälkeen huoltoupseerikoulu. Muistolaattaan on myös kiinnitetty Huoltokoulun mitali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita