tiistai 20. syyskuuta 2016

Iitti / Virrat - kosket ja salmensuut*

Viime viikot ovat osoittaneet Willimiehelle, että kaikki nykyajan teknologia ei toimi! Ruohonleikkuri ja polttomoottorikäyttöinen trimmeri päättivät hajota samana päivänä ja niin jäi syksyn viimeinen nurmikonleikkuu tekemättä, kunnes päätin palata entisiin hyviin menetelmiin. Tulipa ostettua uusi kelaleikkuri, mitä ei tarvitse vetää narusta käyntiin eikä tankata bensalla ja öljyllä. Willimiehen huusholli siirtyi kertaheitolla ekologisempaan elämään, tosin hiki tuppaa tulemaan tuota kölkkiessä pitkin pihamaata.
Iitin kirjasto ja kohteemme etualalla

Kaikesta huolimatta ihan kaikissa asioissa kotitaloutemme ei ole vielä siirtynyt vihreään energiaan, mutta pikku hiljaa pienin askelin etenemme mekin. Ilmeisesti seuraava suuri askel on pojan käytössä olevan saastuttavan mopon hävittäminen sekä oman moottoripyörän myynti jollekin innokkaammalle ajelijalle. Näillä toimenpiteillä hiilijalanjälkemme putoaisi jo huomattavasti. Ehkä samaan hötäkkään voisi vaihtaa paljon kuluttavan autommekin johonkin pienempään autoon. Sähköautosta olen haaveillut useasti, mutta saattaa olla ettei rahat vielä riitä sen hankkimiseen. Toivottavasti kuitenkin tulevaisuudessa voisin ajaa omalla sähköautolla, mitä lataisin omasta pihalle pystyttämästäni tuulimyllystä.
Virrat - kosket ja salmensuut

Ilmeisesti vähän samalla idealla on Iitin kirjaston edustalle pystytetty kaikkien isojen tehtaiden puuhametallista valmistettu kuvanveistäjä Eero Hiirosen toimesta vesitaideteos nimeltä Virrat - kosket ja salmensuut. Tätä teosta kun saapuu katselemaan, niin ei tarvitse siirtyä polttomoottorivekottimella kauemmaksi ihailemaan koskimaisemia. Kaikki tarvittava löytyy tästä yhdellä kertaa. Epäselväksi jäi minä vuonna teos on pystytetty, mutta epäilisin sen olevan samalta ajalta kuin kirjastorakennus, mikä rakennettiin vuonna 1992.

Päivitys 22.9.2016
Veistos on vuodelta 1993

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita