tiistai 13. syyskuuta 2016

Iitti / Torvikallion muistomerkki*

Viikon kuluttua aukeaa uusi lehti ylioppilaskirjoitusten osalta. Ensi maanantaina pidetään ensimmäistä kertaa yo-kirjoitukset sähköisenä. Kerrankin Suomi on tekemässä uudistuksen, millä korvataan joku iänikuinen tapa modernilla versiolla. Olen varma, ettei tämä muutos ole tullut ihan helpolla eikä kyllä kädenkäänteessäkään. Asiasta muistan keskustellun jo kymmenen vuotta takaperin... Onneksi jotkut uudistusmieliset ovat pitäneet päänsä muutosvastarinnan edessä. 

Oma poikanikin yrittää syksyllä ja ensi keväänä kirjoittaa itsensä ylioppilaaksi, mutta taitaa selvitä vielä ilman sähköisiä kirjoituksia, koska uudistus alkaa vaiheittain. Sinänsä harmi, koska olisihan tuo ollut ihan hieno kokemus...kaiketi? Nykyisin niin monet asiat pystyy hoitamaan kotisohvalta Internetin välityksellä, mikä ainakin itsestäni on aivan hemmetin hienoa. 

Torvikallion muistokivi
Onneksi vielä on paikkoja, missä voi muistella menneitä. Tällainen löytyy esimerkiksi Iitistä Torvikalliolta, joka sijaitsee Iitin kirkolle menevän Iitintien varressa. Tälle mäelle pystytetty muistokivi kertoo ajasta jolloin kiertävät papit piipahtivat paikalla pitämässä kirkonmenoja vaikkei paikalla ole koskaan kirkkoa sijainnutkaan. Aika jolloin papit vierailivat täällä oli kaiketi noin 1400-1539. Muistokiven pystyttäjästä minulla ei ole tietoa, mutta eiköhän asiaan saada paikallisilta selvennystä....
Liidut jäi tältä reissulta kotiin....
Päivitys 22.9.2016
Kyseinen kivenmurikka on Radansuun kartanon entinen portinpylväs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita