sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Iitti / Suojeluskuntatalon muistolaatta*

Nyt on syksyn merkit vahvasti ilmassa. SaiPa aloitti kautensa ja pihatyöt alkavat siirtyä nurmenleikkuusta lehtien haravointiin. Pikkuhiljalleen myös moottoripyörä ja kanootti siirtyvät lähiaikoina talviteloille ja odottavat seuraavaa kevättä ja kesää. Pitkän ja synkän talviajan täyttää siis toisenlaiset aktiviteetit, vaikkapa elokuvissa ja SaiPan peleissä käyminen. Tosin Williladyn kanssa jo kävimme katsomassa historiaan liittyvän elokuvan Tulen morsian. Miten voikin näin mielenkiintoisesta aiheesta saada aikaan niin tylsän elokuvan? Liikaa kehumatta itseäni, niin olisin osannut laatia paremman kässärin ja kenties sitä olisi jopa useampi ihminen käynyt katsomassakin?
Iitin Ravilinna

Koska en kuitenkaan ole elokuva-alalla, niin siirrytäänpä taas yhden iittiläisen kohteen esittelyyn. Tosin en ole varma, onko tämäkään minun alaani? Kerran aikaisemminkin olen julkaissut kohteen samasta paikasta, mutta kun töissäni harvoin on mitään logiikkaa, niin palataanpa takaisin Iitin Kausalan Ravilinnan liikuntahallin edustalle. Tosin nykyisestä käytöstä poikkesi alkuperäinen käyttötarkoitus koska se rakennettiin aikoinaan Suojeluskuntataloksi. 
Pääoven vieressä seinään kiinnitettynä muistolaatta

Siksi rakennuksen pääoven edustalle onkin 1.1.1970 kiinnitetty muistolaatta, mikä kertoo rakennuksen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. Tässä kiinteistössä näet toimi Iitin suojeluskunta sekä Lotta-Svärd vuosina 1920-1944. Tämä Kausalan kerho ry. ja Iitin sotaveteraanit ry:n kiinnittämä laatta tosin kaipaisi pientä tuunausta, mutta onhan siitä vielä selkeästi luettavissa paikallishistoriaan liittyvä teksti.
Muistolaatta
Päivitys 8.10.2016
Suojeluskuntatalon Ravilinnan historiasta voit lukea lisää täältä, jos aihe kiinnostaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita