tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kouvola / JR 25 KRH-komppania

Joskus kauan aikaa takaperin Willimies oli armeijassa, tietenkin kotipaikkakunnan rakuunoissa, ja tehtäväni tuolloin oli toimia kranaatinheitinmiehenä. Kovastihan sitä inttivuosina ammuttiin tussarilla ja heittimellä etenkin ja siksi onkin mukavaa muistella omia heittimen kanssa vietettyjä hetkiä näiden sotamuistomerkkien parissa, joissa tuodaan esille heitinmiehet. Itsehän en sen kummemmin sotaa päässyt kokemaan vaikka pirusti ammuttiinkin. Muistaakseni joskus jopa osuttiinkin johonkin... ainakin kerran Saimaaseen, kun käskivät ampua vaikka suuntaus oli ihan päin helvettiä. No sotamies tottelee viisaampiaan kuten kokelaita! Vaan siirrytäänpä asiaan. 
Kunnia JR25 kranaatinheitinmiehille

Willimies on nyt päättänyt esitellä jonkun verran näitä Kouvolan kohteita, koska pakkohan nämäkin on joskus tyrkkiä esille. Oma tietotaitoni ei riitä kertomaan näistä muiden paikkakunnista kaikkea mahdollista informaatiota, mutta ehkä jälleen joku lukijoistamme osaisi kertoa meille lisää infoa. Olenkin ottanut enimmäkseen tavoitteekseni kuvata kaikki mahdolliset kohteet blogin kohdealueella, enkä aina löydä niistä riittävästi tietoa. Tästäkään kohteesta en tiedä sen kummempaa, kuin että joskus aikoja sitten bongasin kyseiseltä alueelta retkikartasta muistomerkin merkin. Se olikin riittävästi viedäkseni minut paikan päälle.
Luonnonkivi kivipedillä

Kyseessä on Inkeroisten ampumaradalla sijaitseva jatkosotaan lähteneen JR25 krh-komppanian muistomerkki. Siinä kerrotaan kyseisen porukan tulleen kasatuksi Inkeroisten miehistä. Sotareissulle sakki lähti tältä paikalta 20.6.1941 ja palasivat myös samalle paikalle retkeltään 11.11.1944. Arvattavasti jokunen mies jäi matkallekin? Hienoa, että edes joitain heitinmiehiä muistellaan, koska oma porukkani ei ole saanut ainakaan vielä omaa muistomerkkiä omista reissuistaan. Miksi olisikaan, koska 1985 oli melkoisen rauhallista kaikilla rintamilla.
Muistolaatta

Jos tiedät tästä muistomerkistä jotain, niin ota yhteyttä! Porukan sotapäiväkirjat voit sen sijaan lukaista täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita