lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kouvola / Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki

Willimies on karjalainen syntyjään ja en kyllä aio mihinkään muualle alueelle enää muuttaakaan. Joskus nuorempana pääkaupunkiseutu veti puoleensa, mutta kun työtarjousta ei niiltä nurkiltä löytynyt, niin tänne Karjalaanhan minä jäin. Elämä täällä on ihan OK ja olenhan viime vuosina profiloitunut Karjalan muistomerkkien kuvaajana, joten täällä on tulevaisuutenikin. Lisäksi kun näitä vaatimattomia sepustuksiani julkaistaan nykyisin Karjala-lehdessäkin joka toinen viikko, niin pakko sanoa, että Karjala on my mind!
Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki

Siksi minusta tuntuukin aina hyvältä, kun törmään eri puolilla Karjala-aiheisiin muistomerkkeihin. Lähes kaikilla hautausmailta sellainen löytyykin ja niin Elimäeltäkin, vaikka se nykyään Kouvolaan kuuluukin. Niinpä tulin hyvälle tuulelle sellaiseen törmätessäni täälläkin. Elimäen karjalaiset ovat pystyttäneet Elimäen kirkon viereen oikein komean muistomerkin vuonna 1955, mikä kunnioittaa sodan jälkeisten rajojen taakse jääneiden vainajien muistoa.
Raamatunlause ja sponsorin nimi alhaalla

Asiaa.......

Upea muistomerkki, jonka tekijää en valitettavasti tiedä

Monien ikävää tämäkin muistomerkki lienee lievittänyt ja sehän sen tarkoitus on ollutkin. Hienostihan tuo on tehtävänsä hoitanut... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita