torstai 22. maaliskuuta 2018

Kouvola / PPP6 linnoitustyön muistomerkki

Willimies ei ole kummoinen tanssahtelija, mutta joskus nuoruudessa tuli kuitenkin piipahdettua Tirvan lavalla Utin lähellä. Tuolloin meinasi tulla painimaaottelu Kouvola vs. Lappeenranta, kun erehdyin yhdelle miehenroikaleelle vinoilemaan kusiränniin nojatessani hänen kumisaappaistaan. Kukapa sitä tanssilavalle lähtisi Kontiot jalassa, jossei hän ei pelkäisi kastelevansa patiinejaan. Olisi kaiketi kannattanut pitää kerkeä kieleni aisoissa ja tyytyä hihittelemään ihan itsekseni. Uhkaavasta tilanteesta tosin selvittiin, eikä tarvinut lähteä lavan taakse katsomaan kumpi voittaa matsin.
Nyt en törmännut kumisaapasmiehiin

Muistomerkki on Tirvan lavaa vastapäätä

Tuo onkin ainut kokemukseni Tirvan lavasta, mutta nyt kesällä 2017 piipahdin uudelleen, kun sain vihiä Tirvan lavaa vastapäätä sijaitsevasta muistomerkistä. Sieltähän se löytyikin tien laidasta isoon kiveen kiinnitettynä. Laatassa lukee: "Hinnerjoki, Honkilahti, niis on tämän esteen mahti". Kyseessä on syksyllä 1939 alueella linnoitustöitä tehnyt Polkupyöräpataljoona 6, joka oli alistettu 6.divisioonalle päämajan reserviksi. Ilmeisesti linnoitustöiden lomassa on ollut aikaa puuhastella oman monumentin rakentamisessakin vai onko tuo myöhempää perua. Siihen en osaa vastata, vaan kaikki muistomerkkiin liittyvät asiat ovat minulle mysteereitä.
Onko laatta vuodelta 1939?

Lukijat auttanevat minua tietojen kanssa tälläkin kertaa, mutta jos kuitenkin haluat lukea aiheesta enemmänkin, niin se onnistuu täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita