tiistai 17. heinäkuuta 2018

Säkkijärvi / Talvisodan taisteluiden muistomerkki

Hemmetti näitä helteitä! Eihän tässä edes nenäänsä kärsi työntää ulos, kun tulee mieleen siirtyminen sisätiloihin....no, helpotusta ei ole sielläkään luvassa! Eniten tässä korpeaa se, etten jaksa lähteä kuvausreissuille vaan aika menee kotosalla päivitellessä vanhoja tarinoita ja uusia kirjoittaessa, tosin siinäkin on omat haasteensa. 
Maisemaa Vilajoelta

Vilajokea....lieneekö kalapato

Joka tapauksessa moni kaiketi odotti, että lupaukseni mukaisesti aloittaisin Haminan kohteiden esittelyn, mutta ainahan sitä pitää vähän sooloilla. Lueskelin vanhoja sähköposteja ja totesin, että nyt hyvä aika esitellä lukijoiden minulle lähettämiä kohteita. Näistä seuraavista kohteista isot kiitokset kuvia lähettäneille lukijoilleni ja aloitetaan Toni Näpin lähettämällä kohteella itselleni niin rakkaalta Säkkijärveltä. Jostain kumman syystä siitä tosin nykyisin käytetään nimeä Kondratjevo?
Talvisodan taisteluiden muistomerkki. Vilajoki 26.5.2018

Säkkijärviseuran edustajat

Muistomerkin laatta tietenkin kahdella kielellä

Laattaa kiinnitetään

Säkkijärven Vilajoella paljastettiin 26.5.2018 uusi muistomerkki, joka kunnioittaa talvisodan aikana alueella käytyjä taisteluita. Muistomerkin hankkivat paikalliset kyläläiset, joista etenkin kylässä asuva Suomen ja Säkkijärven historiasta kiinnostunut Vyacheslav Nikitin toimi hankkeen puuhamiehenä. Myöhemmin muistomerkin juurelle on tarkoitus kerätä alueelta löytyvää sotamateriaalia muistuttamaan kylän sotaisista, nyt jo taaksejääneistä, ajoista. Sattumalta paikalle osui Säkkijärviseuran jäseniä ja he saivat osallistua laatan kiinnitykseen ja sen paljastamiseen. Hieno ele paikallisilta ja todella hienoa, että tämä muuallakin havainnoimani paikallisten kiinnostus menneisiin aikoihin lisää kiinnostustaan...

Paikalla olivat Baltiyetsin asukkaita ja Säkkijärvisäätiötä edustivat Pekka Tommiska, Ari Vainio ja Toni Näppi, joka välitti minulle nämä kuvat. Kiitos Toni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita