keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lappeenranta / Kolarintie


Tämän rajavyöhykkeestä kertovan kyltin ohjetta on noudatettava!
Willimieskolmikko liikkui taannoin Nuijamaan alueella ja siirtymätaipaleella kohti Lappeenrantaa ajelimme Nuijamaan eteläpuolella sijaitsevan Kolarintien kautta. Mitään suurempaa ihmettä tähän paikkaan ei liity, mutta jostain syystä valtakunnanrajan läheisyys kiehtoo meitä ihmisiä. Vaikkemme rajaa ylittäneetkään, niin näimme jotain sellaista, mitä tietääksemme ei muualla Lappeenrannan alueella ole mahdollista nähdä.
Tästä kyltistä selviää, että puna-vihreä rajatolppa on naapurin puolella!
 Kolarintien puolivälissä tie tulee pellon laitaan ja sen toisella puolella reilun sadan metrin päässä häämöttävät niin Suomen kuin Venäjänkin rajamerkit. Kauhean tarkkoja kuvia noista rajamerkeistä en saanut aikaiseksi, mutta eiköhän noistakin asia selviä?
Lähemmäs Venäjän rajaa et Lappeenrannassa pääse. Klikkaa kuva isommaksi, niin valtioiden rajatolpat näkyvät paremmin

Tien varressa sijaitsevat rajavyöhykekyltit antoivat tehtävään vähän salaisen agentin meininkiä, mutta koska kyltit eivät kieltäneet valokuvaamista, niin kuvathan räpättiin. Lieneekö huomenna suojelupoliisi oven takana kolkuttelemassa? Toivottavasti eivät, koska Willimiehet eivät ole päässeet vielä perille viimeiseen kohteeseensa. Pysyttelehän jalanjäljillä…
Epätarkka kuva, mutta tästäkin asia selvinnee... tämän metsän marjat ovat jokamiehen oikeuden ulottumattomissa

4 kommenttia:

 1. On muuten joku asunut aika lähellä rajaa! Nythän tuo talo näyttäisi olevan asumaton.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän tuon talon itänurkka ole aivan rajassa kiinni

  VastaaPoista
 3. Jos katsot tarkkaan rajalinjaa vaikka kartalta, niin huomaat Lappeenrannan Konnun kylän kohdalla oudon pykälän rajalinjassa. Se johtuu siitä, että läheisen talon riihi sattui juuri rajalinjalle. Linjan vedossa päätettiin siirtää rajalinjaa siten, että riihi jää Suomen puolelle. Rakennus on jo purettu ajat sitten, mutta rajassa on edelleen mutka.

  Terveisin,
  Pasi
  Pasi.ahvonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Tuosta Konnun kylän mutkasta oli muutama viikko sitten juttua Ylen puoli seitsemän ohjelmassa. On ns. inhimillisyyden mutka kyseessä. Tuossa vähän lisää juttua. http://leijonien.pp.fi/rajamerkki/kontu.htm

  Jukka, tarkkana näiden kuvien kera, Imatran rajamuseossa (on kesäisin auki-kannattaa käydä ;) ) sanoi opas ettei edes näitä rajavyöhyke kylttejä saisi kuvata on rajaloukkaus tms..

  t. Salla

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita