torstai 25. lokakuuta 2012

Lappeenranta / Itsenäisyyden 50-vuotisjuhlametsikkö

Heh, tämä on taas niitä kohteita, että julkaisua piti vakavissaan miettiä. No päätin julkaista silti, koska tavoitteemme on esitellä kaikenlaisia kohteita Lappeenrannan alueelta. Lisäksi kun niistä löytyy jonkin sortin muistolaatta tai lätkä, niin tänne blogiinhan ne kaikki näköjään päätyy!
Plakaatti tien laidassa
 Tänään siis melkoisen kevyt postaus. Nuijamaan pitäjänmuseon vieressä sijaitsee metsikkö, mikä on istutettu vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlien kunniaksi. Salskeaksi on metsä kerinnyt ja toivottavasti saa maatuakin itsenäisessä Suomessa. 

Tämän kummempaa emme asiasta tiedä, mutta eiköhän tuo ole varmaan entisten Nuijamaan päättäjien aloitteesta alkunsa saanut. Tuolloinhan Nuijamaa oli vielä itsenäinen kunta, eikä osa Lappeenrantaa kuten nykyisin. Ainut mielenkiintoinen seikka on se, että metsästä valtaosa on rajavyöhykkeellä, joten honkien huminasta voi nauttia vain aivan tien laidassa. Syvemmälle samoillessa saattaa saada rajavartijoilta muutaman sadan euron suuruisen muistutuksen omasta typeryydestään.
Rajavyöhykekyltit kieltävät metsässä samoilun

2 kommenttia:

 1. Tästä tuli heti mieleen pari puistoa, joiden historiasta olisi syytä kertoa: Urho Kekkosen puisto Mälkiän sululla, jossa on myös oikeasti hieno reliefi-muistomerkki. Toiseksi mikä onkaan Sammonlahden Sammontorin vieressä olevan lehtikuusimetsän historia: oliko se Lions-puisto vai joku muu? Kuuset vaan kasvaa ja komistuu.

  Terveisin
  Pasi
  pasi.ahvonen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka

   Tuo Sammonlahden komia kuusikko oli kohteena 28.9, mutta tietomme siitä olivat melko surkeat...sanoisinko mitättömät. UKK-puisto tulee vuoroon joskus ensi keväänä ennen turistikautta, jolloin olisi tarkoitus esitellä nuo Saimaan kanavaan liittyvät kohteet yhtä kyytiä.

   T.Willimies

   Poista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita