torstai 18. helmikuuta 2016

Hamina / Sota-ajan sukupolvien muistomerkki

                                                               Who "My generation"

Willimiehen jäljillä blogi on edennyt jo pitkään ilman suurempaa logiikkaa kohde-esittelyjen osalta. Nyt olen keksinyt idean kuinka jatkan tästä eteenpäin. Aluksi aion esitellä nyt jo kuvattuina olevat viime sotiin liittyvät kohteet, mutta sen jälkeen muutan periaatteen niin, että esittelen yhdeltä luovutetun Karjalan paikkakunnalta kaikki mahdolliset kohteet ja sen jälkeen siirryn uudelle paikkakunnalle. Miksi näin? No tietenkin, koska se helpottaa omaa työtäni huomattavasti, kun minun ei tarvitse säilyttää kaikkia mahdollisia nettilinkkejä itselläni tallessa iän kaiken. Alkaa nimittäin ajoittain olla hankala hallinnoida keräämääni aineistoa tallessa ja ennen kaikkea muistaa, että minulla on joku linkki jo valmiina.
Perinteinen suomalainen muistomerkki.....muistolaatta  graniittipaadessa

Kyseessä ei siis ole laiskuus, vaan käytännön seikat. Tietenkin aion käyttää myös luovaa vapautta siinä, että jos minuakin rupeaa tympimään esitellä peräkkäin vaikkapa 37 kohdetta Kotkasta, niin ainahan sinne väliin voi heittää muutaman kohteen muualtakin. Ainahan pientä taiteilijan vapautta voi käyttää, eikö niin? Sitä paitsi tiedän ,että monet lukijat odottavat innolla etenkin Karjalan kannakselta löytyviä kohteita, koska moni haluaisi käydä niillä jopa itsekin piipahtamassa. Heillekin pitää pystyä tarjoamaan vinkkejä mielenkiintoisista paikoista! Elikkä näillä eväillä mennään eteenpäin ainakin pieni tovi, kunnes keksin taas jonkun uuden nerokkaan idean....
Eri järjestöt lotista sotainvalideihin ovat osallistuneet tähän hankkeeseen

Joka tapauksessa alussa mainitsin esitteleväni viime sotiin liittyviä kohteita, joten niillä sitten jatketaan. Tällä kertaa vuorossa on Haminasta Marian kirkon pihalta löytyvä sota-ajan sukupolvien muistomerkki, mikä kunnioittaa sodan kokeneita sukupolvia ja heidän työtään Suomen itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Eri haminalaiset veteraanijärjestöt ovat omalla panoksellaan osallistuneet tämän hankkeen toteuttamiseen,  minkä tuloksena tämä muistomerkki paljastettiin kaikkien nähtäville vuonna 1986. Lähes viisikymmentä vuotta se on uhmannut säätä Marian kirkon pihalla ja sen kunto on erinomainen. Tämän luona on helppo hiljentyä muistelemaan Suomen kohtaamia vaikeita aikoja, jolloin itsenäisyytemme oli vaarassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita