perjantai 12. helmikuuta 2016

Kouvola / Sankarihautausmaa

                                            J.Karjalainen "Voikukkia"

Tänään on aika lähteä pitkästä aikaa SaiPan peliin, koska edellinen jäi sairaana olemisen takia väliin. Ilveksen pitäisi kaatua heittämällä, mutta katsotaanpa nyt peli ennen kuin jaetaan pisteitä. Vuosien saatossa olen oppinut, että SaiPan kannattajana oppii nöyryyttä. Vastaavaa nöyryyttä tarvitaan myös Kouvolan sankarihaudoilla vanhalla hautausmaalla.
Kouvolan sankarivainajien muistomerkki

Iso joukko henkensä isänmaalle antaneita sankareita lepää komealla alueella ja keskellä kaikkea on arkkitehtipariskunta Tarja Salmio-Toiviaisen ja Esko Toiviaisen tekemä ja vuonna 1949 paljastettu sankarihautojen muistomerkki. Valitettavasti tämän enempää tietoa en onnistunut kaivamaan esiin komeasta rististä.
Vainajia muistetaan
Alue on perustettu vuonna 1948 ja seuraavana vuonna paljastettiin muistomerkki
Tähän mennessä en ole vielä retkilläni törmännyt kertaakaan sankarihautausmaahan, mikä olisi huonolla hoidolla. Enkä törmää kyllä täälläkään, koska hienolta näyttää. Kyllä koko Suomi kunnioittaa kaatuneita sankareitaan, joten ei kannata olla huolissaan. Vielä meillä ainakin joissakin asioissa riittää yhteisöllisyyttä. Eipä silti, moni asia saa ainakin minunpuolestani olla rempallaan, jos se sankarihautojen hoidosta pitäisi ottaa pois. Tätä kunniavelkaa maksan mielelläni, vaikka muuten en veroista tykkääkään.
Viivasuorat hautojen rivistöt
Alue on melko laaja....
Nyt onkin lähdön hetki SaiPaa kannustamaan, vaikka Kouvolan kohteita esittelinkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita