torstai 13. huhtikuuta 2017

Kouvola / Jaalan kolme valkoista uhria*

On ollut taas melkoisen vaihteleva viikko. Palkkatyö on tullut hoidettua omasta mielestäni hyvin, mutta voimat ei oikein ole riittäneet kunnoisiin saavutuksiin omalla pihamaalla, missä olisi ihan huolella kaikenlaista tekemistä. Ehkä niiden aika on sitten vähän keväämmällä? Muutenhan tässä alkaa taas pikku hiljaa heräilemään talviunesta, koska edessä on ensi viikonloppuna vuoden ensimmäinen kuvausreissu! On sitä jo odotettukin kuin kuuta nousevaa.... Tällä kertaa retki suuntautuu Pyhältöön ja sieltä pikku hiljalleen Haminan suuntaan.
Uimilan taistelussa kaatuneet suojeluskuntalaiset

Pakko sanoa, että on ihan helkatin hieno fiilis päästä etsimään talven aikana etsittyjä kohteita, vaikka itse odotankin kesän kohteilta kaikkein eniten Siestarjoen suunnalta löytämiäni uusia kohteita. Niiden vuoro lienee joskus heinäkuussa? Ilmeisesti pitää taas varata pariksi yöksi joku majoitus kyseiseltä alueelta, jotta kuvaukset onnistuvat helpommin. Luvassa on siis taas yhdistetty loma- ja kuvausreissu.

Viime suvena sen sijaan kävimme Jaalassa, mistä olen viime kertoina esitellyt kohteita, joista en kovinkaan paljoa osaa sanoa. Paljoa en osaa tämän kerran kohteestakaan kertoa, mutta jotain sentään. Kirkon nurkalta hautuumaalta löytyy muistokivi kolmelle Uimilan taistelussa 18.4.1918 kaatuneelle suojeluskuntalaisen muistoksi. Muistokiven pystyttämisajankohdasta en osaa sanoa tuon taivaallista, mutta veikkaan että se on pystytetty heti sisällissodan jälkeen. Voin toki olla väärässäkin.

Päivitys 13.4.2017

Kyllä lukijat nämä asiat tietävät Willimiestä paremmin. Sain Ylitorniosta viestin, missä kerrottiin muistokiven historiasta. Kyseessä oleva muistomerkki paljastettiin 29.4.1923 Jaalan vapauttamisen viisivuotismuistojuhlassa. Kiitokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita