tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kouvola / Jaalan sankarihautausmaa

Nykyisin Suomessa ollaan siinä tilanteessa, että uutta sankaruutta kaivattaisiin. Vaalit oli ja meni ja mitä niistä jäi käteen? Viherpiipertäjät nostivat kannatustaan, mutta ei taida tästä porukasta olla nykyisillä pehmojohtajilla mahdollisuuksia korkeammalle. Muutkin puolueet osoittivat nössömäisyyttä ja tuntuu heiltäkin olevan ideologiat aika hukassa. Toivottavasti Persujen uusi johto ottaa homman haltuun ja ryhtyvät tekemään kunnon politiikkaa, mikä nostaisi heidät uudelleen suosion harjalle. Vähän kyllä epäilyttää että minäkin saatan lähivuosina jättää äänestämättä, koska kunnon ehdokkaita saa kaivaa kiven alta ja ilmeisesti moni lymyää kivien alla vieläkin....
Käytävän varret täynnä sankareita

Uusia sankareita ei siis nämä vaalit nostaneet esiin, vaikka Vapaavuori komean äänimäärän keräsikin. Itse en kyllä ymmärrä kyseisen heebon kannatusta ollenkaan. Valitettavasti tuntuu tällä hetkellä että kaikki sankarit Suomessa ovat kuolleet jo aikoja sitten, koska 128 sankaria lepää tällä hetkellä ikiunta Jaalan sankarihautausmaalla. Kyllähän heitä on melkoiset määrät muuallakin, koska maassamme on tietojeni mukaan yli 600 sankarihautausmaata. Lisää sankareitahan löytyy vielä Karjalan alueelta, minne he jäivät sotien loppusuoralla.
Lemminkäisen sankaripatsas on jalustalla

Kaikkinensa Jaalan sankarihautausmaa näytti syksyllä vähän hoitamattoman oloiselta, mutta vainajien kunniaksi 1.7.1951 paljastettu paikallisen kuvataiteilija Tapani Lemminkäisen teos oli massiivisen jyhkeä, kuten useimmat sankareille pystytetyt muistomerkit. 
Jaalan sankaripatsas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita