keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kotka / Alkulähteellä

Englannin serkut ovat jo kotona, mutta olihan meillä ihan hemmetin mukava viikonloppu. Viimeksi olimme kaikki yhdessä 40 vuotta takaperin, mutta alusta alkaen tuntui kuin olisimme vanhoja tuttuja. Sauna ja uiminen 5 asteisesta vedestä huolimatta oli kaiketi ykkösjuttu grillaamisen lisäksi. Neljän päivän kielikylpy englannin kielessä teki myös terää ja pakko tunnustaa, että osaan englantia ihan hiton hyvin. Osaisinpa Venäjääkin, niin se auttaisi tulevana kesänä reissuilla. No, kaikkea ei voi saada, joten jatketaan suomeksi kirjoittamista ja siirrytään Kotkan kohteiden pariin.
Maasalon Alkulähteellä on värikäs veistos

Kotka on kaupunki, joka on satsannut kaupungin puistoihin ja komeaa jälkeä onkin syntynyt, kuten olen aiemmin täällä blogissani näyttänyt. Tänään vuorossa on yksi Kotkan vai pitäisikö sanoa entisen Karhulan alueella sijaitseva Jokipuisto. Se sijaitsee Kymijoen Korkeakosken haaran eteläosassa ja on osa 2,5 kilometrin pituista rantakaistaletta, mikä jätetään lähes kokonaisuudessaan luonnontilaan. Puisto avattiin 17.5.2013.

Itse kävin paikalla 22.4.2017 ollessani matkalla kaverini syntymäpäiville, joten aikainen ajankohta näkyy kuvista. Luonto ei vielä viherrä, joten esittelen ainoastaan alueen muistomerkin ja toivon joskus ehtiväni paikalle kesäaikaan uudelleen. Kuvatkin olisivat tuolloin paljon kiinnostavammat. 
Se on myös moderni

Alueella oli kaksi kohdetta, joista toinen on Antti Maasalon teos Alkulähteellä. Veistos on keskellä allasta, mistä vesi kiertää puron ja putouksen kautta lummelampeen ja takaisin jokeen kuvastaen veistoksen henkeä. Ilmeisesti Maasalon veistos on myös paljastettu 17.5.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita