keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Lappeenranta / Maan muisti

Eilen vappupäivänä alkoi taas Willimiehen kuvausreissut. Tällä kertaa kilometreillä ei päästy liikaa rehentelemään, koska kohde sijaitsee aivan kotikonnuillani Joutsenossa. Täällä oli tarkoitus käydä jo aikapäiviä takaperin, mutta kun se aina on vaan jostain syystä jäänyt. Nyt aloitimme sitten kesän 2018 kohteiden kuvaamisen kotialueellamme. Syynä on myös se, että kohde katoaa ehkä 15.5.2018. Valitettavasti lehtileikkeestä ottamani kuva oli surkea, enkä saanut muistomerkin kohtalosta selvää....

Parkkeeraukseni ei ollut ihan parasta a-ryhmää

Kyltti opastaa kohteelle
Loppumatka polkua pitkin

Kyseessä on kuitenkin Maan muisti niminen ympäristötaideteos, jonka on rakentanut taidehistoriaa opiskellut Sisko Pajari, joka on hauduttanut ajatusta liki kymmenen vuoden ajan. Nyt sisällissodan juhlavuonna oli aika toteuttaa tämä osallistava ympäristötaideteos syrjäisessä paikassa. Se sopiikin Siskon mielestä hyvin kuvaamaan sisällissodan ihmiskohtaloita, joista monen tie päättyi vastaavanlaiseen syrjäiseen paikkaan.
Kohde häämöttää

Nauhoja roikkumassa piikkilangoissa

Omia kankaita ei tarvitse tuodaItse teos on heinäseipäistä ja piikkilangoista rakennettu vankilamainen rakennelma, minne kävijät voivat laittaa roikkumaan joko valkoisen tai punaisen kangaspalan. Muistomerkin ei olekaan tarkoitus asettua kummankaan sodan osapuolen kannalle, vaan se on yhtä lailla tarkoitettu niin valkoisille kuin punaisillekin.
Willilady tunnusti väriä

Minä taas tyydyin olemaan piikkilankojen sisäpuolella

Jos haluat käydä paikan päällä, niin tästä ajo-ohjeet: Joutsenon suunnasta aja Ilottulantietä Lappeenrantaan päin. Lehtoniementien risteyksen jälkeen aja mäki ylös ja käänny vasemmalle nimeämättömälle yksityistielle. Jatka ajamista, kunnes pellon jälkeen löytyy opaste tienlaidasta. Lopuksi kävele 50 metriä kohteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita