perjantai 25. toukokuuta 2018

Kotka / Katariinan meripuisto

Kotkan Katariinanpuisto on osoitus siitä, kuinka ympäristö voi muuttua parempaan suuntaan. Vielä reilut kymmenen vuotta takaperin alue oli öljysatama suurine säiliöineen, jota ei voinut kutsua kauniiksi. Nyt tämä 20 hehtaarin kokoinen maa-alueen maaperä on puhdistettu ja siitä on muodostunut kotkalaisille virkistysalue, jota käytetään kesät talvet.
Lampia kävelyreittien lomassa ja huipulla linnoitteita

Muna ja minä

Alueen valtavasta koostajohtuen alue ei ole kokonaan valmis, mutta hyvää kannattaa aina odottaa. Jo nyt paikalla on erilaisia harrastuslaitteita, jättimäinen mietiskelylabyrintti ja paljon muuta nähtävää. Paikka onkin oiva valinta kaikille liikunnasta, auringonotosta tai grillauksesta kiinnostuneille. Paikalla on jopa valtava graniittinen pöytä, jonka ääreen mahtuu 50 ihmistä nauttimaan kesäpäivästä.
Majakat

Willilady antaa osviittaa majakoiden pienoismallien koostaMikko Taskisen tekemät majakat


Itsestäni paikka oli hyvä osoitus siitä, miten alue voi muuttua nopeastikin rumasta kauniiksi, kunhan halua löytyy. Ehkä juuri siksi Katariinan meripuisto voittikin vuonna 2012 ELCA:n Trend Award palkinnon ja valittiin Vuoden ympäristörakenteeksi. Itse olisin valmis myöntämään puistolle parhaiden pienoismallien palkinnon Mikko Taskisen tekemistä Suomenlahden majakoiden pienoismalleista.
Infotaulu kertoo majakoiden historiasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita