keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kotka / Viestejä ystäville

Työpäivät kääntyvät loppusuoralle ja pientä piristymistä on mielialassani havaittavissa. Muutama päivä vielä ja sitten edessä aukeaa kesäloma. Kesällä tarkoitukseni on saada kuvattua mahdollisimman paljon kohteita ensi talven varalle. Sitten edessä häämöttää kyllä loppusuora tälle blogillekin. Minkäs sille mahtaa, että kohteetkin loppuvat aikanaan...
Viestejä ystäville

Pieni huolestuminen alkaa myös hiipiä selkärankaan, että mitä tekisin tämän jälkeen. Ainakaan yhtä suuritöiseen urakkaan en enää ilmaiseksi ryhdy, joten ehkä käytän itseltäni säästyneen ajan johonkin mukavaan ja kivaan, kuten moottoripyöräilyyn, kalastukseen ja uuden harrastuksen opetteluun? Kuka sitä vielä tässä vaiheessa voi tietää, mitä tekee kahden vuoden kuluttua... Olisikohan jo aika alkaa lähetellä viestejä ystävilleni siitä, että olisiko teillä töitä minulle?
Liekö tuo yläosa se kukkapuska?

Viestejä ystäville on myös veistos Kotkan Karhulan keskustassa. Tämä seitsemän metriä korkea happoteräksestä tehty veistos välittää tekijänsä Antti Maasalon mielestä positiivisia viestejä ja ojentaa lopulta kukkapuskan, kuten tekijä avajaistilaisuudessa kertoi vuonna 2002. Teoksen suunnittelun lähtökohtana oli valaistuksen, mittasuhteiden, liikenteen ja ihmisten liikkumisen huomioiminen. Sen keskeinen merkitys on toimia porttina ihmisvirralle, joka siirtyy torille.

Veistoksessa on myös kaiverruksia, mutta ne eivät myrskypäivänä ottamissani valokuvissa näy. Pahoittelut siitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita