maanantai 20. elokuuta 2012

Lappeenranta / "Kirjakivi" (Mysteeri)

Nyt Willimiehet tarvitsevat apua! Jälleen kerran lukijoilla on mahdollisuus auttaa kirjoittajia. 
Tämän kohteen esittelystä kunnia kuuluu Lauritsalan koulun 8A-luokan pojille, joilta sain ”vihiä” tästä kohteesta. Ajattelin esitellä tämän saman tien, jotta mysteeri ratkeaisi. Minulla ei nimittäin ollut mitään tietoa tästä ”kirjakivestä”, ennen kuin viime viikon torstaina muutama oppilaani kertoi tästä minulle. Kyselin pojilta reittiohjeet ja jo samana iltana piipahdin paikalle poikieni kanssa. Ohjeet olivat hyvät, joten löysimme paikalle eksymättä! Minulta se on jo huippusuoritus.
Kanavansuun outo "kirjakivi"
Mutta mikä tämä Kanavansuun alueen metsäpolun varteen pystytetty mustagraniittinen muistokivi on? En tiedä asiasta itse mitään, joten apua kaivataan. Ilmoittele ihmeessä, jos tiedät asiasta jotain.
Oppilaatkaan eivät myöskään osanneet auttaa asiassa, mutta kivi ei näytä kovin vanhalta. Pojat kertoivat, että kohteesta olisi ollut muutama vuosi takaperin kirjoitus jossain paikallisessa lehdessä. Itse en ainakaan Internetistä löytänyt mitään asiasta kertovaa juttua.
Muistokivessä ei ole tekijästä kertovaa nimeä, jota voisi käyttää apuna ongelman ratkaisussa. Voisiko se liittyä alueella pidettyihin asuntomessuihin? Ehkä alueelle on haluttu luoda omanlaisensa tunnelma, vai onko kyseessä jonkun yksityisen pystyttämä kivi? Muistokivelle on kuitenkin rakennettu kivetty polku, joten voisi kuvitella jonkun asiasta tietävän? Meille tämä on kuitenkin täysi mysteeri ja tähän etsitään ratkaisua.
Itseäni jäi vaivaamaan, että olisiko alueella mahdollisesti lisääkin vastaavia muistokiviä?

4 kommenttia:

 1. Voi olla, että väärin tämän asian muistan mutta taitaa kirja olla asuntomessujen ajoilta. Aiemmin kirjan vieressä oli kyltti, jossa mainittiin jotain kirjaan liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitokset

   Mukava tietää, että olemme oikeilla jäljillä tuon asuntomessuasian kanssa. Toivottavasti joku tietäisi vielä lisääkin asiasta...onhan tässä aikaa selvitellä!

   T.Jukka

   Poista
 2. Hei
  Voisitko antaa kirja kiven tarkemmat koordinaatit! Rupesi kiinnostamaan, kun on ihan syntymäkotini nurkilla.

  Opettaja Isomäen poika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 61.07971, 28.28043

   Tarkka paikka löytyy blogin ylävalikosta KARTTA. Sieltä etsit Kanavansuun alueen ja punaisella täpällä merkittynä löytyy myös Kirjakivi

   Poista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita