maanantai 13. elokuuta 2012

Lappeenranta / Liikennekaupunki

Willimieskolmikko on sanaton! Olo on kuin halolla olisi roimittu ohimoon. Eilinen pikkuinen lehtijuttu paikallisessa Etelä-Saimaassa sai aikaan uskomattoman vyöryn lukemaan Willimieskolmikon jorinoita. Kiitokset kaikille 1334 kävijälle, jotka piipahditte. Toivottavasti kerta ei jää ainoaksi, vaan luette säännöllisesti juttujamme. Kuvattuja kohteita ja ideoita meillä on reservissä varmaan ensi vuoden loppuun asti. Lisää kuvaillaan vielä tämän syksyn aikana. Ensi talven juttujen kuvat siis ovat vanhoja, eikä niistä lumihankia löydy!
Tuntuu ihan mukavalta, kun ihmiset ovat löytäneet blogimme ja jotkut ovat jopa varovaisin sanakääntein kehuneetkin. Hienoa, jos olemme tuoneet edes hetkeksi valoa arjen harmauteen. Me aiomme jatkaa samalla linjalla.
Pientä yhteistyökuviotakin on ollut suunnitteilla Kotkan suuntaan. Pähkäilyn lopputuloksena Kotkan suunnalla on viriämässä vastaava blogi samalla konseptilla. Onnea matkaan Kotkan miehelle, että ”Kotkan siivillä” blogi lähtisi lentoon.
Lienee kuitenkin aika siirtyä bloggaamista tärkeämpiin asioihin. Koulut alkavat huomenna ja tuhannet lapset ovat taas liikkeellä.  Nyt kaivataan malttia liikenteessä! Kannattaa olla erityisen varovainen lähipäivinä, mutta tarkkana on tietysti oltava muulloinkin.
Liikennekaupunki sateisena kesäkuun päivänä
Tänään on pakko leuhkia Lappeenrannan kaupungin päättäjien neronleimausta. Lähelle keskustaa rakennettiin aikoinaan lapsille tarkoitettu liikennepuisto omine liikenneympyröineen ja liikennemerkkeineen. Täällä on hyvä harjoitella liikennesääntöjä tulevaisuutta varten ja parantaa omaa liikennekäyttäytymistään.
Ainakin aikaisemmin Lappeenrannan kaupunki myös jakoi ekaluokkalaisille kirkkaankeltaisen lippahatun, missä oli teksti: ”Keltanokka liikenteessä”. Toivottavasti tästä ei ole luovuttu säästösyiden takia? Ekaluokkalaiset oli ainakin helppo huomata liikenteessä. Vaikka kaikilla ei lippistä olisikaan, niin kaikki kaupungin eskarit ja päiväkodit käyttävät hyväkseen tämän päivän kohdettamme – liikennekaupunkia. Täällä on turvallista opetella liikenteen pelisääntöjä polkuautoilla tai vaikkapa polkupyörällä.
Liikenneympyräkin löytyy! Täällä voisivat aikuisetkin opetella "kiertoliittymässä" ajamista
Willimies poikineen on käynyt harjoittelemassa täällä vuosien saatossa ryhmittymistä ja muita liikenteessä tarvittavia sääntöjä. Ilmeisesti tulosta on tullut, koska olemme onnistuneet välttämään kolarit ja sakot, joilla poliisit aika-ajoin muistuttavat typeryyksistä liikenteessä.
En tiedä onko muissa kaupungeissa vastaavaa liikennekaupunkia, missä nuorimmat voivat opetella liikennesääntöjä turvallisesti. Suosittelen muillekin kaupungeille tätä Lappeenrannan todella fiksua keksintöä! Kunnissa haaskataan paljon rahaa leikkipuistoihin, mutta voisiko yhden korvata liikennekaupungilla?
Lappeenrannassa toimintaa on tällä  samalla paikalla ollut jostain 1970-luvun alkupuolelta lähtien? En muista tarkasti, mutta joka tapauksessa tuhannet ovat täällä käyneet ja toivottavasti tuhannet vielä käyvät tulevaisuudessakin. Ei tekisi varmaan pahaa meille aikuisillekaan?
Muistakaahan huomenna ajella hiljaa koulujen läheisyydessä, kuten muinakin päivinä!

2 kommenttia:

 1. No, ainakin Tampereen Kalevan kaupunginosassa on vastaavanlainen liikennepuisto ollut jo 80-luvulta lähtien (itse liikennepuisto perustettiin jo 1956 Sorsapuistoon mistä se sitten siirrettiin nykyiseen paikkaan). Vois olettaa että vastaavanlaisia paikkoja olis myös muissa kaupungeissa vaikka niistä harvemmin kuuleekaan omien kaupunkien ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Berli

   Kiitoksia tiedosta. Minäkin uskon vastaavia liikennekaupunkeja löytyvän muualtakin kuin Lappeenrannasta ja Tampereelta.

   PS. Tervetuloa lukijaksi

   Poista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita