lauantai 26. maaliskuuta 2016

Suistamo / Bukulein hautausmaa

                                              Hurriganes "Lonely way"

Assistentti Pirhonen seurueineen valokuvasi Suistamolla kaikki kohteet, mitkä nyt olen esitellyt teille lukijoille. Käsittääkseni muutama kohde jäi porukalta kuvaamatta, joten assari joutunee piipahtamaan paikan päällä vielä uudemman kerran... Sen hän varmaan hoitaa vielä lähivuosien aikana, koska tämä blogi ei taida päättyä koskaan! Nytkin on tulevan kesän kuvausretkille kuvattavia kohteita kaiketi parisataa ja lisää löytyy kaiken aikaa. Tiedossa on siis duunia vielä vuosiksi. No, eipähän tarvitse valittaa tekemisen puutetta.
Suistamon uuden hautausmaan muistomerkki

Suistamolta siis vuorossa viimeinen kohde tänään. Vuorossa on Suistamon ortodoksisen seurakunnan uusi vuonna 1889 käyttöön ottama hautausmaa, mistä käytetään myös nimeä Bukulein hautausmaa. Nykyisinkin se on hautausmaakäytössä sillä poikkeuksella, että nykyisin sinne haudataan venäläisiä. Silti hautausmaa alueella on jäljellä jonkin verran suomalaisten perua olevia hautoja risteineen, mutta niistä komein lienee silti Suistamo-seuran pystyttämä Bukulein hautausmaan muistomerkki tai paremminkin matkamiehenristi, mikä muistuttaa menneistä ajoista.
Muistomerkin laatta

Valitettavasti en osaa kertoa kohteesta tuon enempää, koska en oikein löytänyt tästä sen kummempaa tietoa. Ehkä lukijamme voivat taas auttaa meitä tiedoillaan? 
Hautausmaan portti lienee venäläistä tekoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita