tiistai 1. maaliskuuta 2016

Virolahti / Klamilan torpedo

                                                        Damn the torpedoes "I`ll shine"

Loma jatkuu ja mukavissa merkeissä. Remonttia pukkaa ja omat poikani ovat tulossa meille loppuviikoksi. Ilmainen työvoima on siis taattua tälle viikolle. Se oikeastaan sopiikin ihan hyvin, koska eihän sitä aina tällä iällä jaksa reutoa ja painaa hommia pää märkänä. Pitäähän sitä jäädä aikaa hyville harrastuksillekin, kuten ehtoolla pelattavalle SaiPan pelille. Muutama pitkä tuohon peli-iltaan ja kolmen pisteen voitto, niin mitäpä sitä ihminen muuta voisi toivoakaan?

No ainakin sitä voisin toki toivoa vielä, että saisin tämän blogini tuottamaan vähän rahaa. Siihen suuntaan tässä on pieniä virityksiä alueellisen sanomalehden suuntaan, mutta se selviää joskus myöhemmin. Jos Willimiehen jäljillä blogia alettaisiin esittelemään mediassa, niin tiedä mitä siitä seuraisi? Toivottavasti ainakin pientä tulovirtaa minulle päin. Olisihan tuo aika saada edes vähän tuloja, jotta tulevista reissuista saisi edes pullakahveet itse tienatuilla rahoilla!
Klamilan sataman tienhaaraa ei voi olla huomaamatta

Vaan viime syksynä paineltiin Chryslerilla omalla kustannuksella pitkin ja poikin Kymenlaaksoa ja ostettiin kahveet ilman pullaa ihan omasta pussista. Klamilan sataman kohdalla rahat loppui ja piti kaivaa kahvia täynnä oleva termari esiin ja hörpätä torpedon päällä kahveet. Olikin ehkä omituisin paikka missä on tullut särvitty sumpit.... Mutta oltiinpahan oikeassa paikassa, koska tulimmekin tänne valokuvaamaan. 

Klamilan satamaan oli helppo löytää koska tienristeyksessä oli helkutin komia rosrista tehty paatti ja potkuri opastamassa meitä perille. Satamaan saavuttuamme muistomerkitkin löytyivät melko nopeasti merenrannasta. Ensimmäisenä silmäni osuivat torpedoihin, joten ne saavat ensimmäisenä myös vuoronsa päästä esiteltäväksi.
Klamilan torpedo

Kyseessä on 21.9.2003 paljastettu muistomerkki, minkä avulla haluttiin kunnioittaa laivaston ja rannikkotykistön suurta merkitystä viime sotien aikana Virolahden alueella. Muistomerkiksi asetettu torpedo on raahattu tänne Klamilaan Pansion laivastoasemalta ja se on asetettu Ruissaaren kalliosta irroitetun jalustan päälle. Torpedo on tietenkin suunnattu kohti merta, mistä vihollinen saapuisi...
Muistolaatta

Muistolaattaan on kirjoitettu seuraava teksti: " Klamilan satamasta toimineiden laivaston ja rannikkotykistön joukkojen maanpuolustustekojen muistolle" Lisäksi laatasta löytyy maininta muistomerkin hankkijasta eli muistomerkkitoimikunta 21.9.2003. Epäselväksi jää ainoastaan, että kuka muistomerkkitoimikunnan on laittanut alulle?
Sataman sotaisaa menneisyyttä korostaa myös pari merimiinaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita