tiistai 15. maaliskuuta 2016

Terijoki / Neuvostoliittolais-suomalainen sota

                                                         Happoradio "Rauha"

Omaa työtäni helpottaakseni olen viime aikoina esitellyt Terijoella sijaitsevia kohteita. Tämä siksi, että olen ajoittain lirissä näiden valokuvien hallinnoimisen kanssa. Materiaalia on sen verran paljon, että joudun säilyttämään kuvia eri Gmail-tileillä ja onhan noita muuallakin. Tila on ajoittain kortilla, mutta nyt pystyn poistamaan varmuudella oikeat kuvat eri tileiltä, koska osasta taitaa olla eri pilvipalveluissa kaiketi kolminkertaiset kopiot.... Lisäksi uusiahan alkaa taas kohta lumien kadottua tulla lisää. Enpähän poista sitten mitään tärkeitä kuvia ja joudu vierailemaan jossain uudelleen oman tyhmyyteni takia!
Tuntemattoman tekijän muistomerkki

Tällä kertaa esittelemme kohteen Terijoen kirkon kirkkomaalta, minne on pystytetty muistomerkki neuvostoliittolais-suomalaisen sodan 1939-1940 muistoksi, mikä on mainittu muistomerkissä niin venäjäksi kuin suomeksikin. Kivijalustaan on myös kaiverrettu teksti "Eläkää sovussa toinen toisenne kanssa". Tekstipätkä on lainattu Markuksen evankeliumista, joten sopinee hyvin kirkkomaalle sijoitettuun muistomerkkiin?
Kaiverrus on melko himmeä

Tekijästä ja pystytysajankohdasta minulla ei ole siis mitään tietoa tälläkään kertaa, mutta itse muistomerkki kuvaa kahta maahan painettua kivääriä, joista on lähtenyt kasvamaan versoja kohti taivasta. Muotokielellään aika vakuuttava muistomerkki, vaikkakin se meinasi aluksi jäädä itseltäni kuvaamatta, koska en todellakaan arvannut sen olevan talvisotaan liittyvä teos. No, onpahan nyt esitelty tuokin....
Himmeää on kaiverrus tälläkin puolella
Lähikuvakin tuli räpättyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita