torstai 10. maaliskuuta 2016

Terijoki / Georgij Vitsinin patsas**

                                            George Thorogood "Bad to the bone"

Jees, huonosti nukuttu yö taas takana, joten on aikaa ennen duuniin lähtöä raapustella tarina. Kohtahan tuota aikaa kai lienee enemmältikin kun menin maanantaina ottamaan lopputilin! Ajattelin noin viikon aluksi tehdä jotain repäisevää, mutta nythän tuo alkoi ehkä vähän liiankin railakkaasti? Toisaalta, elämässä pitää kokeilla aina jotain uutta, joten katsotaan mitä saan aikaiseksi lähiviikkojen aikana...

Toisaalta suuremmat estradit houkuttelevat ja tänään onkin edessä työntäyteinen päivä kahdella eri estradilla. Aluksi pitää hoitaa palkkatyöt pois ennenkuin pääsen osallistumaan uuteen aluevaltaukseen - Willimies näet siirtyy elokuvabisnekseen! Työpäivän päälle olisi tarkoitukseni osallistua Ihmemaa työnimeä tottelevaan elokuvaprojektin kuvauksiin. Tällä kertaa osani on melkoisen pieni, mutta kuvauksia on osaltani tarkoitus jatkaa kesällä, kunhan lumet sulavat ja muistomerkit paljastuvat. Luvassa onkin todellista K-30 kamaa, joten tuskin tämä koskaan etenee TV-levitykseen, mutta katsotaanpa nyt, jos vaikka Ihmemaa rikkoisi katsojaennätykset!
Keikarimainen silinterihattuinen mies

Muitakin uusia aluevaltauksia olisi tarkoitus saada toteutettua tämän kesän aikana. Ilmeisesti linssiluteena oleminen on itsestäni sen verran kiinnostavaa, joten aiomme erään takavuosien opiskelukaverini kanssa istua kesällä muutamaan otteeseen videokameran ääressä nuotiolla grillaamassa ja keskustelemassa joistain historiallisista kohteista. Nämä tuotokset tuskin Youtubessa ylittävät 30 katselukertaa, mutta mitä sitten! Saadaanpahan istua leirinuotiolla ja kenties kalastaakin hivenen. Uskon, että tulen liittämään ne myös tänne blogiini katseltavaksenne, jos niistä nyt mitään tulee, kun tuo kesä tuntuu olevan buukattu jo kohtuullisen täyteen.

Syksylläkin pukkaa kiirettä, koska reilun puolen vuoden mittaisen harjoittelemattomuuden jälkeen aika käy vähiin ja lokakuun 1. päivänä olisi tarkoitus ottaa nyrkkeilymatsi entisen kilpakumppanini kanssa. Ilmeisesti treenikausi pitää ajoittaa juuri matsia edeltävään aikaan? Onneksi kaverinikaan ei ole hirveästi vaivautunut tekemään asian eteen. Ilmeisesti kuvittelee voittavansa minut, mutta kuinka väärässä hän onkaan. Aion nimittäin aloittaa kohtapuoliin motivaatiotreenit ja katsoa kaikki Rocky-elokuvat. Luulisi noilla pärjäävän?
Otan aina tuplakuvat kohteesta, joten tässä se toinen vedos...

Vaan kiirettä on toki lähiviikkoinakin. SaiPa aloittaa mitalijahdin ensi perjantaina ja tuossa bandwagonissa pitää pysytellä tiukasti. Tosin ensimmäisen vieraspelin Jyväskylässä lintsaan, koska nykyinen työnantajani haluaa tarjota köyhälle duunarille ilmaisen lounaan Lappeenrannan linnoituksen Kehruuhuoneella. Viimeksihän olin siellä avajaisissa kutsuvieraana. Ei ole liiemmin uusia kutsuja tässä välissä tullut. 

Siinä vähän Willimiehen tulevaisuuden kuulumisia, mutta pitäähän se kait tähän jotain asiaakin raapustella? Päivän tunnelmiin sopinee kaiketi hiton hyvin keikarimainen patsas Terijoen kävelykadun varrelta. On meinaan hemmetin tyylikäs miehenroikale laitettu keikaroimaan keskelle paikallista valtaväylää. Itse asiassa tuosta pukeutumistyylistä voisi ottaa jopa vähän opikseen, etten aina näyttäisi tukkijätkän ja trukkikuskin välimuodolta. 

Perinteiseen tyyliin meillä ei ole hajuakaan tekijästä eikä mistään muustakaan tähän patsaaseen liittyvästä asiasta. Joskus tuntuu, ettemme tiedä näistä venäläisistä keikareista ja muistakaan patsaista yhtään mitään..... tiedättekö te?

Päivitys 20.1.2017: Silinterihattuisen miehen mysteeri on nyt selvinnyt. Kyseessä on Terijoella vuonna 1917 syntyneen venäläisen näyttelijän Georgij Vitsinin patsas. 

Päivitys 2 20.1.2017: Patsaan teki Juri Kryakvin ja se paljastettiin 26.7.2008. Siinä on kuvattu Georgij Vitsin siinä rooliasussa, missä hän esiintyi vuonna 1964 elokuvassa Balzaminovan avioliitto(oma suomennos)

2 kommenttia:

  1. Mikäs vika trukkikuskien pukeutumisessa? ;-) Nyt jo työnantaja määrittelee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläinen ajoi vuosikaudet trukkia Kaukaan tehtailla. Lienee jäänyt tuolta ajalta tämä nykyinen pukeutumiskoodini....

      Poista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita