torstai 31. maaliskuuta 2016

Suojärvi / Kuikkaniemen luterilainen kirkko

                                                     Dingo "Autiotalo"

Blogin assistentti Ilkka on taas kuvannut viime keväisiltä reissuiltaan meille yhden kohteen lisää esiteltäväksi. Keväällä hänen retkensä suuntautui Vegarukseen ja Suojärvelle vähän laajemminkin, joten siirrytäänpä tällä kertaa Suojärven Kuikkaniemen luterilaiseen kirkkoon. Luvassa on myös poikkeuksellisesti sisäkuviakin lukijoiden iloksi.
Kuikkaniemen luterilainen kirkko
Paljoa en tästä kohteesta valitettavasti löytänyt tietoa, koska sitä ei yksinkertaisesti tunnu olevan löydettävissä Internetin ihmeellisestä maailmasta. Kirjallisuutta en taas ole saanut käsiini, eikä tämä nyt liene mikään maailman merkittävin kohdekaan sen puoleen. Mennään siis tällä kertaa melko kesyillä tiedoilla ja yritetään ensi kerralla saada enemmän asiaakin aikaiseksi...
Toinen kuvakulma Kuikkaniemen kirkosta

Tämä Kuikkaniemen evankelis-luterilainen kirkko oli minulla pitkään hakusessa, koska Kuikkaniemessä sijaitsi aikoinaan myös valtiovallan toimesta rakennettu v.1892 rukoushuone. Kuvittelin pitkään tämän kirkon olevan kyseinen rukoushuone, kunnes minulle selvisi että se tuhoutui talvisodassa. Ilmeisesti tämä kirkko sitten selvisi, mutta minulle on täysi mysteeri, koska se on rakennettu ja mitä sen historiaan sisältyy ennen sotia.
Kirkko sisältä
Sotien jälkeen kirkko sen sijaan muuttui jossain vaiheessa pioneerileirin majoituspaikaksi, kunnes se ilmeisesti otettiin taas kirkolliseen käyttöön, tosin tällä kertaa ortodoksikirkkona. Nykyisin rakennus on täysin tyhjilteen ja odottaa omaa kohtaloaan. Kuinka se tulee pärjäämään, jäänee nähtäväksi!
Ortodoksiristi entisen luterilaisen kirkon sisällä
Pioneeriajoista kertoo vielä vanhat sängyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita