perjantai 11. maaliskuuta 2016

Terijoki / Leninin patsas

                                            The Easybeats "Friday on my mind"

Melkoinen viikko takana ja edessä on myös melkoinen viikonloppu. Tarkoitus olisi pelata korttia äijäporukalla ja katsoa, ketkä poistuvat rahattomina ja ilman auton avaimia kotiinsa? Toivottavasti taskuni pohjalle jää edes bussirahat! Saattaahan tuohon jonkun verran muutakin oheistoimintaa liittyä, mutta kokemuksellahan siitä selviää. Ei tässä ensimmäistä kertaa olla korttia pelaamassa...
Lenin katsoo Terijoella kohti Suomenlahtea

Sen sijaan viime kesänä Willilady oli ensimmäistä kertaa elämässään Terijoella ja tykästyi alueen kauneuteen. Kieltämättä Pietarin läheisyydestä alueeseen on panostettu ja koko kaupunki oli täynnä mitä hienoimpia kukkaistutuksia. Kyllä, voitte olla varmoja että niistä en kuvannut ensimmäistäkään. Sen sijaan jonkun miehen patsas kuului valokuvattavien kohteiden joukkoon. Tämä mies on V.I.Lenin (os. Uljanov), jonka ulkomuoto koristaa lukuisien venäläisten kaupunkien katukuvaa.

Vastaavia olemme esitelleeet jo aiemmin, mutta tähän mieheen liittyy Karjalan kannaksen alueelta muutama muukin paikka, jotka ovat takuulla mielenkiintoisempia, kuin nämä näköispatsaat. Niiden vuoro tulee kuitenkin vasta myöhemmin... ehkä jo tämän kevään aikana. Niitä odotellessa joudutte tyytymään tähän melkoisen massiiviseen patsaaseen Terijoen keskusta-alueelta. Patsaan sijaintipaikkaa ei oikeastaan voi välttää näkemästä. Sen verran keskeisellä paikalla se on.
Vallankumouksellinen Lenin

Patsaan hahmon aiheuttaman yhteiskuntakokeilun jälkiä maksetaan Venäjällä vielä pitkään, mutta eipä tainnut sälli tietää Suomelle itsenäisyyttä luvatessaan, kuinka erilaiseksi Suomen alue muuttuisi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita