sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Terijoki / Patsaspuisto

                                                        Zen Cafe "Uuvuttaa"

Nyt uuvuttaa monilla rintamilla. Eilisehtoon jäljiltä on vielä kampiakseli melkoisen jumissa ja muutenkin edetään melkoisen himmeillä valoilla. Takana on siis kortti-ilta ja rehellisesti sanoen yökin mitä parhaimmassa seurassa. Rahaa jäi vielä onneksi hivenen taskun pohjalle, joten kaikki ei siis ole aivan mönkään mennyt kuiteskaan. Onhan tässä kaiketi toivoa toipua vielä huomiseksi töihin, joita on jäljellä kokonaiset 57 päivää. Nyt vasta alkoikin uuvuttamaan....
Tuplapatsaat

Vaan ehkä tuohon uuvuttavuuteen löytyy ratkaisu, kun katselee kiveen hakattuja naisvartaloita, tosin olihan täällä miesvartaloitakin..... Kyseessä on Terijoen kävelykadun laitamilla sijainneen patsaspuiston kivipatsaat, mitkä ovat tämän päiväiset kohteemme.
Harmaagraniittiset pojat

Ihmiskunnan historiassa yksi keskeinen elementti on ollut taiteen tekeminen ja kauniiden esineiden valmistaminen. Ehkä taide juuri erottaakin parhaiten muista sukupuumme haaroista? Ainakin itseäni viehättää suuresti, kun reissuilla törmään hienoihin patsaisiin ja muihin koristeellisuuksiin, jotka on tehty meidän ihmisten viihtyvyyden lisäämiseksi. Ainakin Terijoen patsaspuiston patsaat saivat itseni hyvälle mielelle ja toivottavasti muutkin paikalla vierailevat ihmiset.
Keimaileva neitokainen

Minun on aivan mahdotonta sanoa, kuinka kauan nuo patsaat ovat paikallaan olleet, mutta ei ne kyllä montaa vuotta ole voineet olla. Oikeastaan asialla ei ole mitään merkitystäkään, koska ne eivät ole muistomerkkejä eivätkä jonkun tietyn henkilön tai tapahtuman kunniaksi pystytettyjä patsaita. Niiden tärkein tehtävä on kaunistaa ympäristöä ja saada meidät hyvälle tuulelle. Siinä ne myös onnistuvat Terijoen kävelykadun varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita