tiistai 15. maaliskuuta 2016

Terijoki / Terijoen rannat

                                                               Chris Rea "On the beach"

Aina joskus sitä törmää haasteisiin, kun yrittää esitellä luontokohteita teille lukijoille. Niin tälläkin kertaa, koska on aivan mahdotonta osoittaa kuvilla jonkun paikan kauneutta ja saada katselijat kokemaan sama, minkä koin itse vieraillessani Terijoella, siis sen upeilla hiekkarannoilla viime kesänä. Uusiakin reissuja alueelle olen tekemässä, joten näillä rannoilla aion köllötellä vielä moneen otteeseen, kuten mummonikin aikoinaan teki.

Vastaavia upeita ja ennen kaikkea pitkiä hiekkaisia rantoja en usko monesta paikkaa löytyvän ja Suomesta ainoastaan Yyteri ja Kalajoki pääsevät edes samalle viivalle, mutta mielestäni hyytyvät nekin vertailussa. Kaiken lisäksi alueen sijainti idän ja lännen rajavartiona, tuo jotenkin vielä oman lisänsä Terijoen kiinnostavuuteen. Niinpä se on mummoni kertomusten mukaan muodostunut itselleni tärkeäksi paikaksi, missä meidän suku on liikkunut monen sukupolven ajan.

Tässä kohtaa olisi mukava laittaa netistä löytyviä vanhoja kuvia nähtäväksi, mutta koska olen päättänyt, etten niitä laittomasti toisilta kopioi ja maksamaankaan en kuvista rupea, niin joudutte tyytymään minun ottamiini kuviin upeilta hiekkarannoilta. Olkaatte siis hyvät ja miettikää kuvia katsellessanne, että onko aina pakko lähteä Espanjaan saakka makaamaan rannalle, kun paikka löytyy vain kahden tunnin automatkan päässä Lappeenrannasta?
Noin 15 kilometriä Terijoen keskustasta ja hiekkaa riittää silmän kantamattomiin
Varjoisiakin paikkoja löytyy tarvittaessa
Ranta vain jatkuu ja jatkuu...
Terijoen kävelykadun päässä on suosituimmat rannat
Täältä ei lopu tila kesken...
Koska Terijoella köyhä suomalainen duunarikin pärjää taloudellisesti, niin tännehän aion tulla uudelleen....jopa moneen kertaan!
Krondstadtin linnoitussaarikin näkyy Terijoen rannoilta
Pietarikin näkyy Terijoelle....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita